Камери са заснели вандалите на Градския стадион в Русе

3
Записите с престъпните им действия са предоставени на полицията
Записите с престъпните им действия са предоставени на полицията Снимка: Йова Петрова / “Фейсбук”

Записите с престъпните им действия са предоставени на полицията

Вандалска проява на Градския стадион възмути русенци.

Откраднато е част от оборудването на спортното съоръжение, на което тренират лекоатлетите в града, а друго е унищожено.

По първоначална информация вандалската проява е извършена през нощта. Треньорите и спортистите, дошли за сутрешна тренировка, първи виждат унищожените съоръжения.

"Унищожено е едно от покривалата на уреда за овчарски скок, друго е откраднато. Липсват и два винила, собственост на ФК "Дунав". Допреди два месеца имаше жива охрана, но те бяха оттеглени и сега разполагаме единствено с видеонаблюдение", обясни пред БНТ Борислав Рачев, директор на ОП "Спортни имоти" – Русе.

Вандалите са заснети от камерите, като записите са предоставени на полицията.

На стадиона тренират над 150 деца, а в клуба по лека атлетика са картотекирани над 50 спортисти, обясни Евгени Игнатов, президент на Клуб по лека атлетика "Дунав".

"Скокът на височина и овчарският скок са по-екзотични дисциплини, защото са специфични, технически и с по-малко състезатели. Това са скъпи съоръжения и не всеки клуб или община може да си ги позволи. Самото развитие на тези технически дисциплини също изисква кадрови ресурс", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    Гост
    Едно време нямаше вандали, защото имаше възпитание и нямаше нужда от камери. Сега,възпитанието остана на заден план, за да има нужда от камери.
  • 13
    5
    Христов
    Ако това което показаха по телевизията е образа от камерите , тогава този дето ги е купил и монтирал е за затвора. Че има и едни дебелосеркови дето ги гледат. Този дето е бил там да гледа сигурно сладко си е нанкъл. Корса са една камара безделнии дето само ходят да глобяват хора дето са спрели за 10 минути да си свършат някоя работа. Мръснии !!
  • 18
    4
    ...
    Гледах записите от камерите. 1. Отвратително качество, нищо не се вижда. 2. Едната камера започва да се фокусира при забелязване на вандалите върху тях и ... само толкова! Реакция никаква от никой! За какво стоят тези хора, само да регистрират нередности и да имитират дейност? уволнение ВЕДНАГА!
  • 20
    3
    daskal
    До 2 - Да, така е не само в Лондон, но и на много места по света. В Русе, казват, имало над 500 камери. Имаме си специален отдел, който денонощно следи през тях. Имаме си назначени за това специалисти. Но ако попитате каква файда има от видеонаблюдението - май ще се затруднят да отговорят или по-точно ще ви обяснят защо няма и не може да има полза и реакция. И така - гледат и записват как се карат коли и мотори с 200 км из града, как не се спазват никакви точки от Закона за движение по пътищата, как се палят коли и контейнери, как хората падат в изкопи, как се изхвърлят всякакви боклуци безразборно, как и т.н. И нищо не се случва.
  • 22
    2
    готи,вандали и бургунди
    Диващината я има у всеки народ, но не навсякъде позволяват да се беснее. Например във Лондон е нацвъкано със камери в реално време предаващи инфо на съответните власти и със система за лицево разпознаване нарушителя веднага влиза в базата данни и отнася съответната глоба или наказание . В Китай е още по жестоко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари