Калин Стоянов: Можем да се поздравим за решението на съвета на ЕС

1
Вярвам, че заедно ще сме по-силни, заяви министърът на вътрешните работи
Вярвам, че заедно ще сме по-силни, заяви министърът на вътрешните работи Снимка: Facebook

Вярвам, че заедно ще сме по-силни, заяви министърът на вътрешните работи

"Днес заслужено можем да се поздравим за потвърденото късно снощи решение на Съвета на ЕС да бъдем част от Шенгенското пространство по въздух и море от м. март 2024 г." , заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от МВР.

"Министерството на вътрешните работи вложи много усилия, за да може проведените през 2022 и 2023 г три мисии за установяване на фактите да приключат успешно. Доказахме, че България може да охранява не само своите граници, но и тези на обединена Европа.

Изключително добрата интензивна и екипна работа с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, както и доброто взаимодействие с министър-председателя Николай Денков доведе до този положителен резултат.

Винаги съм споделял убеждението, че когато успеем да превърнем трудностите в необходими предизвикателства крайният резултат ще носи удовлетворение.

Искам да благодаря на българските гранични полицаи, на военнослужещите от БА, на служителите от ГДЖСОБТ и Националната полиция, които в голяма степен изнесоха тази битка и на моя екип в министерството на вътрешните работи, на служителите от Дирекция “Миграция” и ДЕСМС за неуморния труд, който полагат и най-вече за отдадеността на националната кауза да сме част от Шенгенското пространство.

Вярвам, че заедно ще продължим да сме по-силни и по-единни в бъдещите си действия, за да продължим със същото темпо към следващата важна стъпка - премахване на проверките и по вътрешните сухопътни граници", допълва Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Русенец
    До 2:Не мога да разбера, това "благоденствие" за което работите и което искренно ви желая , защото за това ви плащат ли се "пените" по медиите или защото вярвате в него? Но като се замисля вие най-много вярвате в сребърниците.
  • -5
    2
    До 1
    Това ,че ти отнеха пенсията АБПФК е твой проблем !Ти мисли ,че и другата не заслужаваш , защото си клатеше краката в ОК на БКП от 1976 до 1989г. Сега трябваше да си на социалната !
  • 8
    1
    Русенец
    Смятам, че сега е момента да поздравя правителството за свършената работа и да пожелая на тях и всички евроатлантици в България лично да изживеят успехите, които очакват! Нека синовете и внуците им се присъединят към гейлигата и свободно да изразяват желанията си, дъщерите и внучките им да пристанат я на сириец, я на афганистанец и заедно без никакви пречки да поемат в шенгенското пространство. Нека имат възможността лично и доброволно да помогнат на Украйна като отидат на фронта. Успех през новата година! Плодовете на това, което сеете ви чакат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари