Какви са приоритетите на новия областен управител на Русе?

2

Изключително важно е да организираме прозрачни и честни избори, заяви Драгомир Драганов при встъпването си в длъжност

Драгомир Драганов встъпи в длъжност като областен управител на Русе с обещание за приемственост и гарантиране на честни и прозрачни избори.

„Областният управител е проекция на Министерския съвет на територията на региона“, каза Драганов. Той бе категоричен, че заедно с екипа си ще работи за имиджа и просперитета на област Русе. Водещ приоритет пред него ще бъде стимулирането на бизнеса и привличането на повече инвестиции. „Русе и областта трябва да станат един притегателен център за чуждестранните и местни инвестиции, ще насърчаваме кметовете и общинските съвети да развиват тази дейност“, категоричен бе Драганов.

По време на церемонията по приемственост, на която присъстваха представители на държавни и местни институции, досегашният областен управител на Русе Данаил Ковачев заяви, че предава една работеща Областна администрация в добро кадрово състояние. „Изключително важно е да организираме прозрачни и честни избори за Европейски парламент и Народно събрание“, каза Драганов, като новият областен управител бе категоричен, че ще направи всичко възможно изборите на 9 юни да бъдат признати от всички парламентарни сили. „Областната управа ще съдейства на всички избиратели на областта да упражнят своя вот, като се прекрати настроението, което се създава от предходни избори, че има купен вот“, каза Драганов и увери, че заедно с органите на МВР няма да се допуснат манипулации на предстоящия вот 2 в 1.

Драганов бе категоричен, че ще работи активно и за реализирането на приоритетни за региона проекти, като сред тях са изграждането на магистралата между Русе и Велико Търново, както и изграждането на втори мост над река Дунав между Русе и Гюргево. Новият областен управител посочи, че ще работи и за развитието на международното сътрудничество между България и Румъния. По време на официалната церемония той увери присъстващите, че ще работи за добри контакти с кметовете и общинските съвети, като ще заложи на отношения, които да са в полза и интерес на всички граждани на региона.

На церемонията присъстваха редица представители на местната и държавната власт, като сред тях бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет академик Христо Белоев, както и ректорът на Русенския университет проф. д-р Пламен Кангалов. Молебен за здраве и благоденствие бе отслужен от Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Бенедикт
    Ей ш ало "Проекцията на министерски съвет" гледай да не се проектираш в някой филм. Ясно от кои си и за кво си тука. Не си пасем патките на асфалта. Точно преди изборите ли реши да работиш за приоритетите на Русе. Проектиран си да активираш държавния апарат за гласове на Лойко Борисов, щото оная от Дулово е в прави хернии на Пеевски
  • 9
    6
    Пет,р
    Приоритет номер едно-да открадна възможно най много.номер две -повече от другите и номер три -да не оставя за другите.
  • 12
    5
    Цървул
    Кражби ,алкохол и помия
  • 19
    4
    фънки
    Приоритетите на новия областен са да се задържи по-дълго и да завърти някоя далавера.
  • 13
    3
    Читател
    Новият обл. у-л на Русе говори за политики,концепция,приоритети,прозрачност при провеждането на изборите на 9-ти юни,все едно,че русенци не знаят от коя партийна централа е назначен.По-интелигентните българи прекрасно знаят,че кабинетът "Главчев",е прогерберски и че огромната машина от държавни и общински чиновници, ще бъде задействана на пълни обороти.Новите областни директори на МВР, новите областни управители в държавата и техните администрации, всичко това ще работи за спечелването на изборите на 9-ти юни,успех който ще даде възможност в държавата да доминира една партия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари