Как трябва да се грижи за себе си жена след 35-годишна възраст?

1
С какви промени се сблъскват жените през този етап от живота си?
С какви промени се сблъскват жените през този етап от живота си?

С какви промени се сблъскват жените през този етап от живота си?

С напредването на възрастта кожата ви претърпява много естествени промени, които могат да ви накарат да изглеждате зле. Това е нормално явление, което обаче не се харесва на жените и те се опитват по всякакъв начин да удължат младостта и красотата си. Подробности за грижата за зрялата кожа дава козметичката Лана Абасова пред wday.ru, цитирано от Актуално.

Какво се случва с кожата след 35-годишна възраст? С какви промени се сблъскват жените на тази възраст?

В кожата ни има две много важни протеинови съединения, които правят епидермиса толкова мек и стегнат. Те също така допринасят за бързата регенерация и възстановяване на кожата, наричат се колаген и еластин. Те са отговорни и за стареенето на кожата: колкото по-малко са техните влакна, толкова по-бързо лицето се покрива с бръчки.

Мъжете имат малко повече късмет в това отношение - тяхната кожа старее по-бавно поради повишените нива на половия хормон тестостерон, който уплътнява кожата и я прави по-груба.

Със загубата на колаген и еластин кожата започва да изпитва следните проблеми:

- тя става матова и вяла;

- бързо изтънява, увисва;

- развива торбички, които под действието на гравитацията я издърпват надолу;

- подкожната мазнина се разпределя неравномерно;

- загуба на естествен блясък.

Тези промени са нормални, тъй като стареенето е естествен процес, който не може да бъде избегнат. Въпреки това жените, които не искат да се примирят с това, започват да търсят различни начини да се отърват от бръчките и другите неестетични характеристики на кожата.

Възможно ли е да се предотврати по-ранната поява на бръчки? Какво трябва да се направи за това?

Можете да предотвратите появата на бръчки чрез цялостна работа с начина си на живот. На първо място, стресът в живота ви трябва да бъде сведен до минимум. Факт е, че високите нива на кортизол (хормон на стреса) пречат на работата на фибробластите - клетките, отговорни за синтеза на колаген и еластин, както и на хиалуроновата киселина, която е отговорна за задържането на влагата в кожата.

Когато сте подложени на стрес, кожата ви може да започне да се лющи, да се изсушава и дори да се възпалява, което по никакъв начин не подобрява общата картина.

Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание, е количеството сладки храни, които консумирате. Ако искате да запазите кожата си млада и красива възможно най-дълго, ограничете захарните изделия. Молекулите на захарта се свързват с молекулите на протеините и образуват гликозилирани продукти. Това явление се нарича гликиране и се отразява значително на състоянието на кожата, като я прави по-уязвима към външни агресори и възрастови промени.

Последното нещо, което можете да направите, за да предотвратите преждевременното стареене, е да се погрижите за качеството на съня си. Той трябва да е поне 8-9 часа всеки ден. Само така организмът ви ще може да елиминира напълно натрупаните през деня токсини, като предотврати натрупването им в различните слоеве на кожата.

Как трябва да се организира грижата за зрялата кожа?

С напредването на възрастта кожата престава да произвежда достатъчни количества от едно много важно вещество - хиалуроновата киселина, която заключва влагата в епидермиса, като привлича водните молекули и не им позволява да се изпаряват. Ето защо интензивното овлажняване е от решаващо значение в грижата за лицето против стареене, за да се попълни недостигът на влага в кожата.

Овлажняващият крем трябва да се нанася два пъти дневно: сутрин и вечер. Сутрин можете да използвате леки, приятни текстури, които не оставят лепкав филм върху лицето за удобно нанасяне на грим. Вечер обаче трябва да предпочитате по-плътни кремове с подхранващ състав.

Какви процедури могат ефективно да се справят със стареенето?

В борбата със стареенето е важно да се наблегне на бързото и безболезнено възстановяване след манипулациите, тъй като зрялата кожа вече не може да се възстановява толкова бързо, колкото в по-млада възраст.

Една от най-ефективните процедури за подмладяване е студената плазма. Това е иновативна технология и авторска методика, която ви позволява да забележите подобрения още след първата сесия.

Студената плазма е четвъртото състояние на материята, което се образува чрез йонизация на газ. В плазмения поток, който се генерира от специален апарат, се образува електрически разряд, който активира атомите на въздуха и по този начин създава компоненти, които имат благоприятно въздействие върху кожата.

Поради факта, че повърхностният слой на кожата не се уврежда, можем да говорим за бърза и лесна рехабилитация след процедурата. Плазмотерапията, стимулирайки вътрешните резерви на кожата на клетъчно ниво, предизвиква мощни процеси на обновяване, като по този начин изглажда бръчките с всякаква дълбочина и връща младежкия, добре поддържан вид на кожата.

Плазмата помага и за решаването на такива проблеми, като скучен, нездрав тен, загуба на естествен блясък, неясен овал на лицето и разкъсвания, изразени отоци, възпалителни елементи като акне и отпусната структура на кожата.

Какво ще кажете за грижата за тялото? Как можете да помогнете на кожата си да остане стегната в области като бедра, корем, гърди, седалище?

Кожата на тялото със сигурност се нуждае от грижи, защото в тези области тя също е подложена на активно стареене. Освен това, поради нарушеното кръвообращение и оттичане на лимфата, жените след 35 години често се сблъскват с такъв деликатен проблем като целулита. Ето защо препоръчваме грижата за тялото да се организира според следния принцип:

1. Ежедневна двигателна активност за подобряване на кръвообращението и лимфната микроциркулация.

2. Овлажняване и подхранване с различни козметични продукти, като масла и флуиди за тяло, които могат да се прилагат веднага след душ.

3. Скрабиране на проблемните зони за ексфолиране на кератинизираните частици на кожата.

След 35-годишна възраст жените често се сблъскват с такъв неестетичен проблем като „пръстените на Венера“. Помага ли плазмата да се отървете от тях?

„Пръстени на Венера“ - това са хоризонтални гънки на шията, които се появяват поради намаляване на производството на колаген и еластин. Кожата в тази област е тънка и деликатна, така че свързаните с възрастта промени тук са по-изразени и забележими. Освен това много хора предпочитат да се грижат само за лицето, като напълно забравят за кожата на шията. Колкото и да се опитвате да прикриете бръчките по лицето си, увисналата шия веднага ще издаде възрастта ви.

Каква стратегия за борба със стареенето трябва да следват жените, които искат да запазят младежкия си вид възможно най-дълго?

Наблегнете на здравословния начин на живот. Той е в основата на красивата и здрава кожа на лицето и тялото. Ако имате лоши навици и изобщо не се замисляте какво ядете, колко спите и т.н., може дори да не се опитате да си върнете младостта.

Второто нещо, за което трябва да се погрижите, е безопасността на козметичните процедури, които сте решили да направите. Важно е те да са без странични ефекти и всякакви сериозни усложнения, защото здравето е най-важната ценност, която имате.

Има ли някакви тенденции в козметиката в момента? На какво си струва да се обърне внимание и кои процедури е по-добре изобщо да не се опитват?

Тенденциите в козметичната индустрия се променят светкавично една след друга. В миналото бяха популярни различни инвазивни процедури, които увреждаха кожата, като ботулиновата терапия, мезотерапията и биоревитализацията. Сега в съвременната козметология се наблюдава нова тенденция - трансформация без болка и инжекции. Специалистите все по-често препоръчват безопасни и ефективни техники, които дават не по-лоши резултати, но в същото време намаляват риска от травмиране почти до нула.

Но антитенденцията отдавна са козметичните манипулации, които лесно се увличат, като например неконтролираното въвеждане на пълнители в устните, подмладяването с ботокс, агресивните химически пилинги и много други.

Какво мислите за пластичната хирургия за подмладяване на лицето? Заслужава ли си да „лягате под ножа“ в името на красотата и младостта или съвременната козметология може да помогне за решаването на всеки проблем?

Пластичната хирургия е сериозна хирургическа интервенция, която има редица противопоказания, рискове и която може да има сериозни последици, ако пациентът попадне в ръцете на недобросъвестен и неквалифициран лекар.

Съвременната козметология вече е отишла толкова напред, че в много случаи е в състояние да замени напълно такива радикални начини за промяна, като например пластичната хирургия. Сега имаме достъп до огромно разнообразие от процедури за подмладяване, които се отличават със своята ефективност и безопасност.

Има обаче проблеми, с които козметиката не е в състояние да се справи и тогава се налага помощта на хирург, например тежка птоза или излишна тъкан. Ето защо противопоставянето на козметологията и пластичната хирургия не е съвсем правилно - тези две области могат да се допълват перфектно, за да се постигнат най-добрите резултати. Във всеки случай всичко ще зависи от индикациите и степента на занемаряване на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари