Как се овкусяват и мариноват пържоли?

4
За приготвянето на пържоли, които галят сетивата ни с тънки аромати и небцето ни с плътен и богат вкус, е нужна предварителна подготовка
За приготвянето на пържоли, които галят сетивата ни с тънки аромати и небцето ни с плътен и богат вкус, е нужна предварителна подготовка

Няма човек (като изключим вегетарианците и веганите) чиято уста да не се пълни със слюнка при вида и миризмата на сочни, ароматни пържоли

 За приготвянето на пържоли, които галят сетивата ни с тънки аромати и небцето ни с плътен и богат вкус, е нужна предварителна подготовка, съветва  Gotvach.bg

Овкусяването на пържолите е важно почти колкото и майсторското им изпичане на скара, на грил или във фурната.

За да сервирате на гостите си ароматна и вкусна пържола, преди това непременно трябва да сте овкусили пържолите. Това може да стане по два начина - чрез натриване със сухи подправки или чрез мариноването им в различни сосове и подправки.

Пържолите ще станат изключително ароматни, ако няколко часа преди приготвянето им ги овкусите със смес от сол, млян черен пипер и натрошен дафинов лист. Друга суха смес за овкусяване се приготвя от кимион, мащерка, риган, естрагон, босилек и розмарин, като може да използвате, една, всички или често тях. Може да натриете пържолите със скилидки чесън.

Мариноването в сос овкусява пържолите в дълбочина и е предпочитано от майсторите. Месото се маринова за няколко часа в смес от ситно нарязан лук, чесън, соев сос и сока на един лимон. Може да ги накиснете в малко соев сос, зехтин и вино. Отличен вкус на месото придават още конякът, водката, кетчупът и медът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари