Как могат да бъдат насърчени многодетните семейства в Русе

2
Съпредседателят на Сдружение РОД Давид Александров се срещна с кмета на град Русе
Съпредседателят на Сдружение РОД Давид Александров се срещна с кмета на град Русе

Днес съпредседателят на Сдружение РОД Давид Александров се срещна с кмета на град Русе Пенчо Милков

"Говорихме за демографската криза и конкретно насърчаване на многодетните семейства в Русе", сподели Давид Александров, който е баща на пет деца.

"Радвам се че кмета ни вече има определени идеи и най-важното е че не говорим за даване на пари, а за облекчения, малки привилегии за такива семейства и дребни жестове (както на времето в родилното, многодетна майка е получавала медал или грамота).

Малки неща, но с което Общината да покаже желанието си да насърчава такива майки и бащи. Разбира се Общината е много ограничена във възможностите си, но да направи максималното, за да се чувстват такива семейства добре приети в град Русе.

Обсъдихме ситуацията в АГ Русе, където при над 3 деца се подава донос към ДСП.

По предложение на кмета ще се стартира обществено обсъждане, за да може гражданите сами да дадем своите предложения, как може да се насърчат многодетните семейства в града ни.

Благодаря за проведената среща, на кмета ни Пенчо Милков, защото това е начина, съвместно граждани и администрация да подобряваме средата, в която живеем", допълни съпредседателят на Сдружение РОД

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Многодетник
    Е-как, Пенчо си знае работата...деца му дай да прави...деца!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари