Как лесно да махнем червеите от черешите?

0
Вредни ли са червеите в черешите и представляват ли някаква опасност за здравето ни
Вредни ли са червеите в черешите и представляват ли някаква опасност за здравето ни

Сезонът на черешите е и тъй като експертите по хранене препоръчват да хапваме сезонни плодове, то вероятно в момента хрупате точно череши

Проверихте ли ги за червеи или предпочетохте да не знаете какво има в тях, за да не си развалите апетита и да не се откажете от сочния плод? Вредни ли са червеите в черешите, представляват ли някаква опасност за здравето ни и как лесно да махнем червеите от черешите, разберете сега.

Как лесно да махнем червеите от черешите?

Не ви е приятно какво открихте в черешите, които отворихте, преди да изядете, или докато махате костилките им, за да приготвите ароматно сладко? Избирайте ранните сортове череши, в които рядко се срещат червеи, за да се предпазите от този проблем. Ако сте пропуснали ранните сортове и вече имате череши с червеи, не се притеснявайте и не изхвърляйте плодовете. Накиснете ги в съд с вода със сол, достатъчно голям, за да ги побере и да ги покрие водата добре. Оставете ги да престоят поне час и ги извадете с решетъчна лъжица. Измийте ги обилно с вода. Твърди се, че малките гадинки започват да се давят, оставени по този начин, и излизат сами от вкусния плод, съветват от Actualno.

Опасни ли са червеите в черешите?

Когато се питате как да махнем червеите в черешите, вероятно се чудите необходимо ли е от здравословна гледна точка, ако не сте от гнусливите. Този тип червеи не представляват никаква заплаха за човешкото здраве, не са вредни и не могат да ви разболеят. Тоест борбата с червеите е само за да не ви ужасява мисълта какво има вътре във вкусния плод, а не защото са вредни.

Как да предотвратим появата на червеи в черешите, ако отглеждаме дръвчета?

За да не се чудите как лесно да махнем червеите от черешите, добре е да се вземат мерки, благодарение на които да не се появяват. Единственият начин, с който може да сме сигурни, че няма да имат червеи черешите, които отглеждаме, е свързан с употребата на препарати. Безопасни ли са те напълно за здравето ни обаче е тема на друг разговор.

Друг метод, който е ефективен и е екологично решение, което не е свързано с пестициди и препарати и с риск за човешкото здраве, е да покриете почвата около черешовите дръвчета с марля или нетъкан текстил през месец май, за да предпазите черешите. Белият малък червей в черешата всъщност това е ларвата на вишневата муха – малко насекомо, зимуващо в повърхностните слоеве на почвата. Нетъканият текстил би му попречил да излезне при затопляне на времето.

Ползата от черешите

Вкусният плод е буквално лечебен и предпазва организма от редица заболявания. Шепа череши е чудесна профилактика против заболявания на бъбреците, ревматологични болести, високо кръвно налягане, подагра и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари