Как да различим грип от настинка?

0
За настинката е характерно нарушено дишане през носа, кашлица и дращене в гърлото
За настинката е характерно нарушено дишане през носа, кашлица и дращене в гърлото

За настинката е характерно нарушено дишане през носа, кашлица и дращене в гърлото

Грипът може да варира от лек до тежък и си прилича с настинката, предупреждават лекарите, информира bTV.

Как да различим симптомите им?

За настинката е характерно нарушено дишане през носа, кашлица и дращене в гърлото. Може да се появи в редки случаи температура и главоболие. Обикновено няма усложнения и симптомите отшумяват за няколко дни.

Грипът обаче е заразен още преди симптомите. При сезонния грип е характерна внезапна поява на висока температура над 38 градуса, кашлица, болки в гърлото и тялото, главоболие, липса на апетит.

Най-честото усложнение при грипа е пневмонията, а основно при децата може да се развие и ушна инфекция. Симптомите продължават повече от седмица.

Междувременно, расте броят на областите, които са пред обявяване на грипна епидемия. Ямбол днес се доближи по показатели към епидемична ситуация. Във Варна заболеваемостта също е висока, но за момента няма да обявяват епидемия. Ръст на вируса има и в Пазарджик, Ловеч, Габрово и Добрич. Бургас и Шумен вече обявиха грипна епидемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари