Как да махнем неприятната миризма на пот?

0
Понякога причината за нея е топлината от тялото
Понякога причината за нея е топлината от тялото

Понякога причината за нея е топлината от тялото. В други случаи е прекомерното изпотяване или прекалено топлите дрехи, които носим.

Понякога ние прекарваме целия ден с чорапи, изработени от синтетичен материал, вместо памук. Тези и много други фактори водят неприятната миризма на пот от тялото.

Но не се притеснявайте, защото има естествени средства, които могат да ви помогнат да се справите с този проблем.

Знаете ли, че тази неприятна миризма на пот може да се появи във всяка област на тялото, но най-често я има в подмишниците, краката и гениталната област. Причината за тази миризма е работата на някои микроорганизми, които живеят и се размножават в мокра среда. Като се потим създаваме създава благоприятна среда за микроорганизмите. Тези бактерии произвеждат някои газове и вещества и ние си воним.

Потенето е естествен процес: през порите на кожата освен вода и соли, ние махаме токсини и други вещества, от които тялото ни не се нуждае. По този начин нашата кожа диша.

Когато ние се потим имаме неприятна миризма.

Хормоналните промени засягат и изпотяването. По този начин то се увеличава по време на пубертета и менопаузата или през определени фази на менструалния цикъл при жените.

Изпотяването е засилено, когато човек е под стрес, изпитва страх, безпокойство, тревога или има високо кръвно налягане. Друга често срещана причина за хиперхидроза е наднорменото тегло.

И още нещо!

Носенето на синтетични материали може да доведе до повишено изпотяване под мишниците и в областта на гениталиите.

С цел да се избегне неприятната миризма на пот от тялото, трябва да се обърне повече внимание на личната хигиена.

През летните месеци, опитайте се да си вземате душ два пъти, сутрин и вечер.

Опитайте се да не използвате прекалено силни дезодоранти, спрейове и кремове в подмишниците. Това може да доведе до запушване на порите, от което лошата миризма ще се засили.

Опитайте се да си направите домашни лекове против потене!

1 рецепта

Смесете:

- 5 листа от мента
- 5 листа от розмарин
- 1 чаша вряла вода (250 мл.)

Когато сварите билките и се охлади водата, прецедете го и сложете в бутилка . Всеки ден мокрете памучен тампон и мажете кожата в подмишниците и краката.

2 рецепта

Ползвайте сварен и охладен зелен чай като спрей и го пийте също.

Зеленият чай ефективно очиства организма. Тази напитка ви позволява да премахнете токсините и отпадните продукти. Достатъчно е да се пият 1-2 чаши от напитката на ден.

3 рецепта

Ако имате неприятна миризма в подмишниците ползвайте естествен скраб от сода за хляб и лимон. Направете паста от содата с малко лимонов сок и натъркайте зоната с обилното потене, после изплакнете с вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари