Къде се намира най-голямата пейка в България?

1

Приказният свят на Гъливер и лилипутите е истинска реалност за жителите и гостите на Димитровград

Все повече посетители привлича инсталация с пейки, огромна нощна лампа, маса и стол, пише БГНЕС.

Няма как да минете през центъра на Димитровград и да не забележите (а при добра физическа подготовка - и да се покатерите) до широката 6 метра и висока 2,40 метра пейка. Тя е най-голямата в България, тежи тон и половина, и е магнит за всеки, който търси по-нестандартно приключение, и най-вече - селфи.

Инсталацията с пейки за джуджета и Гъливеровци се намира на входа на парк Марица, зад сградата на Общината. Не че има нужда от много уточнения, с тези размери трудно бихте я подминали.

За да не се объркате в мащабите, до най-голямата пейка има нормална пейка, а до нея – минипейка.

"Светата троица на пейките", както ѝ казват димитровградчани, не е нова инсталация, но от 2011 г. привлича фенове, като дори няколко пъти е била на турне из страната.

И за да не бъде пейката самотна, то компания ѝ правят и най-голямата нощна лампа в България, най-големият стол и най-голямата маса.

Масата е с височина от 2,5 метра и тежи 1,6 тона, като само плотът е 3 на 6 метра. Столът е малко повече от 3 метра висок.

Застанал в подножието на тези огромни мебели, човек достига до няколко извода: че всичко в този живот зависи от мащаба; че най-големите проблеми са малки на фона на останалите; и че човек трудно може да устои на вътрешния подтик да не се качи на огромния стол, мощно добутвайки най-близкото кошче за боклук, което да се ползва като стълба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари