Извършиха аборт на жена по погрешка

0
Медицински екип в Прага объркал бременни пациентки
Медицински екип в Прага объркал бременни пациентки

Медицински екип в Прага объркал бременни пациентки

В пражката университетска болница „Буловка“ фатален инцидент доведе до грешка при извършване на аборт. Персоналът е извършил манипулацията на здрава жена в четвъртия месец в резултат на объркване на пациентката. Това потвърди говорителката на болницата Ева Столейда Либигерова, пише местен сайт, предаде bTV.

Персоналът, извършил аборта, е отстранен.

Съобщава се, че пациентките са две чужденки, които живеят постоянно в Чехия. Пострадалата бременна жена е отишла на рутинен преглед, докато другата е трябвало да се подложи на процедура, която се извършва за лечение на болна матка, но може да се използва и за прекъсване на бременност. Според говорител на болницата плодът е бил на 16 седмици.

Става фатално объркване и на жената, която е дошла за контролен преглед, ѝ е направен аборт.

От болницата работят, за да гарантира, че пострадалата ще бъде обезщетена.

„Изразихме най-дълбокото си съжаление и извинения към пациентката и цялото ѝ семейство за това злощастно събитие и я уверихме, че правим всичко възможно да намалим причинените вреди, а също и да я обезщетим“, се казва в изявлението на лечебното заведение.

Говорителят добави също, че засегнатият персонал в момента е поставен в готовност. „Ако в рамките на текущото вътрешно разследване бъдат установени нарушения на задължителните работни процедури, на конкретните лица ще бъде потърсена лична отговорност.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 3
    Всъщност ти си подобна жертва на незаконен аборт, нали така ?
  • 0
    4
    ха, ха,
    едните при изкукалия, другите при деменцията, та да останем на спокойствие!
  • 3
    3
    До лекар
    Няма лечение за такива рушлямски боклуци, колега! Решението е лоботомия на единствената увредена и закърняла мозъчна клетка и ги качваме на самолета за Сибир при изкукалия им главатар! ;)
  • 7
    2
    лекар
    чиче, наложително е да вземеш мерки за лечението си! Разбирам, че в психодиспансера няма свободни места и това е причината от сутрин до вечер да ползваш коментарната секция на този сайт за отдушник на психологическия си проблем. Ама не е редно така. Взимай мерки преди да е станало късно!
  • 1
    1
    чичомиткобрат
    Това са тактиките на шибаните еврейски гадове как в 21 век да могат да правят жертвоприношения с бебета на техния бог Молох пише го в Библията: Левит 18:21 1940 Bulgarian Bible 21 Никак да не посветиш от семето си на Молоха; нито да оскверниш името на своя Бог. Аз съм Иеова. Правят го по цял свят - наскоро във Франция абортите станаха легални. Това е още една държава, която ще гори вечно за този смъртен грях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари