Израел ликвидира заместник-ръководителя на Хамас

0
Ал-Арури е излежал няколко присъди в израелски затвори и е освободен през март 2010 г.
Ал-Арури е излежал няколко присъди в израелски затвори и е освободен през март 2010 г. Снимка: AP / Nariman El-Mofty

Ал-Арури е излежал няколко присъди в израелски затвори и е освободен през март 2010 г.

Четирима души, сред които заместник-ръководителят на Хамас загинаха при експлозия след удар на израелски дрон срещу офис на "Хамас" в южно предградие на ливанската столица Бейрут, съобщи The Times of Israel, предаде OFF News.

Боевете в Газа продължават на фона на намерението на Израел да изтегли хиляди войници.

Израелските танкове и самолети засилиха бомбардировките на южния град Хан Юнис. Според анализатори е възможна промяна в тактиката на израелската армия и по-точно възприемането на "по-хирургически подход" при ударите.

Знак за това са плановете за изтегляне на израелски войници от Газа.

Служители на израелското разузнаване смятат, че Салех ал-Арури също е помогнал за планирането на отвличането и убийството през юни 2014 г. на трима израелски тийнейджъри, както и за множество други атаки.

Убитият зам.-ръководител на терористичната групировка е излежал няколко присъди в израелски затвори и е освободен през март 2010 г.

Ал-Арури се мести в Истанбул, но е принуден да се премести. След като прекарва известно време в Сирия, ал-Арури се премества в Бейрут. Оттам той управлява военните операции на Хамас на Западния бряг, като насърчава терористични дейности и организира прехвърлянето на средства за плащане на терористични атаки.

Той е и един от ръководителите на Хамас, най-тясно свързани с Иран и терористичната група Хизбула в Ливан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари