Изплащат еднократната помощ от 375 лева за пострадалите от наводнения в Карловско

0
Продължава разчистването на къщи, дворове, улици и обществени сгради
Продължава разчистването на къщи, дворове, улици и обществени сгради Снимка: БТА

Продължава разчистването на къщи, дворове, улици и обществени сгради

От днес започва изплащането на еднократната социална помощ от 375 лева на хората, пострадали от наводненията в карловските села и подали заявления за финансово подпомагане. Тези от тях, които имат банкови сметки, ще получат сумата с превод, останалите - в пощенските клонове в населените места. Разчистването на къщите, дворовете, улиците и обществените сгради продължава като кризисният щаб полага усилия за привличане на още техника, съобщава БНР.

Комисии от инженери-конструктори започват огледи в Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово. Те ще обследват пострадалите сгради и ще описват пораженията по тях. Въз основа на събраната информация екипите ще дадат становище дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване или трябва да бъдат съборени.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвене. Препоръчва се употребата ѝ само за битови нужди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Гост
    Господата управляващи в магазин влизали са?къкво могат да си купят пострадалите с тези пари не ден знае да си заредят хладилника!!!всички политици в тази страна са за разстрел,всяка втора дума е европейски съюз ами добре но вижте доходите и цените там като тук ли са?та господа за пореден път показахте колко не ви пука за населението и че не сте нормални хора след като смятате че 900 лв са необходими на човек за месец а давате по 300 лв пенсии ,желанието ми е да ви оставят 2 месеца да живеете с по 300 лв и ше се избесите!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари