Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Изминаха три години от трагедията на Сръбчето при която загинаха две деца!

4
Жертвите в катастрофата са ученици в ПГ по икономика в град Русе
Жертвите в катастрофата са ученици в ПГ по икономика в град Русе

Жертвите в катастрофата са ученици в ПГ по икономика в град Русе.

Днес на 28 януари, се навършват три години от зверската катастрофа в района Сръбчето след Дунав мост посока Мартен, в която загинаха две деца.

Нека си спомним за тях. Да ги почетем с добро дело!

Никой не умира истински, докато има живи, които да го помнят! Поклон пред светлата им памет !

Три години липса на отзвук и каквото и да е развитие по делото за зверската катастрофа поражда множество въпроси в град Сливо поле, но единственото нещо което остава, е болката за погубените два живота.

Нека си припомним, че 28 януари 2020 г. тежкотоварен автомобил с разградска регистрация е пътувал от Русе към Мартен, когато в него се е ударил движещ се в лявата лента лек автомобил „Алфа Ромео“, в който са пътували петима души. Жителите на град Сливо поле претърпяха голяма загуба и обявиха траурни три дни за общината. В черният ден, загинаха момче и момиче на 18 и 17 години (Батуан и Деница), а други две непълнолетни момичета на 15 и 17 години бяха тежко ранени, шофьорката на автомобила, 28-годишната С.Г., също бе ранена и настанена в болница. Причина за катастрофата е високата скорост, която е било 140 км/ч при разрешени 90. Шофьорът на лекият автомобил е видял прекалено късно завиващия ТИР и в опит за избягване прелита множество пъти и се обръща в насрещната лента, като пада в канавката и оставя на място двете деца.

Жертвите в катастрофата са били ученици в ПГ по икономика в град Русе, които е трябвало да се приберат с автобус от Русе до дома си след втората смяна в училище и са чакали на автобусната спирка, като минаващата от там 28-годишна водачка им е предложила да ги закара.

Батуан е бил абитуриент и бъдещ студент. Деница е била 11 клас в същата гимназия. Приятели на загиналият споделят, че той множество пъти е правил забележка за силната скорост на С.Г. поради факта, че и преди се е прибирал от гимназията до Сливо поле с нея. А за Деница се знае, че това е било първото качване в колата на С.Г.

Според Чл. 343. ал. 3 буква „б“ от НК, се предвижда „при смърт – лишаване от свобода от три до петнадесет години, а в особено тежки случаи – лишаване от свобода от пет до двадесет години.“, а според Чл. 343. ал. 4 от НК - „Наказанието по буква „б“ на предходната алинея се налага и когато е настъпила смърт на едно или повече лица и телесна повреда на едно или повече лица.“

Автор: С. П.
(Автор: С. П. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    6
    Гошо куче лошо
    Независимо от обстоятелствата, при по-ниска скорост (в ограничението), шансът изхода да е фатален намалява. Попадал съм в идентична ситуация и съм успявал да спра навреме. Не заради качествата на автомобила ми или моите като водач, а просто защото бях в ограничението на скоростта.
  • -5
    5
    QRS
    ЗАЩО автора на тая статийка не си напише Името ? ЗАЩО се крие зад някакви инициали ? Бехлюл ли е , Бейнур ли е , карал с 140 , за какво да го оплакваме ? И запомни : на 18год вече НЕ са деца ! ! !
  • -5
    4
    до 2
    до се знае че е тираджията,но от виража до отбивката са някаде 150-200 м, каква е била скороста да не види напречно тира.водача помня че времето беше ясно наскоро по-край мен две талиги като че ли бях спрел при 90км моята скорост
  • 14
    3
    Хари
    Мир на праха им!
  • 4
    2
    Георги Геоегиев
    А защо виновният за катастрофата да не е водача на камиона, който прави забранен обратен завой? А на 100% твърдите, че е водача на леката кола? Като журналисти не трябяа ли да сте обективни? Или вие сте над съда и раздавате присъдите? Ще споделите ли кой ви плати за статията?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари