Измамници дебнат за наивни шофьори на пътя Русе – Бяла

3

Внимание, шофьори! Измамници със "златни" пръстени дебнат по пътищата!

Двама мъже се представят за аварирали и се опитват да продадат фалшиви златни пръстени на наивни шофьори.

На 21 април, читател на Dunavmost сигнализира за опит за измама на пътя Русе – Бяла. Докато пътувал, той забелязал два автомобила с румънски регистрационни номера, спрели на отбивка. Трима мъже се суетели около единия автомобил, чийто капак бил вдигнат.

"Изглеждаше като да са аварирали и им е нужна помощ", разказва читателят. "Спряхме, за да им предложим съдействие."

До него се приближили двама от мъжете. Единият, на около 40 години, започнал да обяснява на развален английски, че им е свършило горивото и им е нужна помощ. Предложил им да им продаде "златен пръстен 18 карата" за 200 евро, твърдейки, че е дал 200 паунда за него.

"Пръстенът изглеждаше истински", споделя читателят. "Имаше печат за чистотата на пробата и дори го тествахме с киселина."

В този момент другият мъж, представящ се за беларусин, се включил в разговора. На руски език той заявил, че е блокирал банковата си карта и спешно се нуждае от пари за гориво, за да стигне до Шумен, където майка му е в болница.

"Историята им ни трогна", признава читателят. "Решихме да им помогнем и им купихме пръстена за 200 лева."

След като се върнали в Пловдив, читателят занесъл пръстена в заложна къща. Там се оказало, че е фалшив.

"Искам да предупредя всички шофьори да бъдат бдителни", казва читателят. "Тези измамници са много убедителни и е лесно да им се хванете на въдицата."

Как да се предпазите от измамници:

  • Не купувайте бижута от хора, които не познавате.
  • Винаги проверявайте пръстените за автентичност при бижутер.
  • Не давайте пари на хора, които ви молят за помощ, без да сте сигурни, че наистина им е нужна.
  • Ако станете жертва на измама, незабавно съобщете за случая в полицията.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Втрещен
    :D Колко трябва да си тъп, за да се вържеш на тая тъпа схема, тя си лъха на фалш отвсякъде. Дори не знам доколко е редно да се води и измама, в крайна сметка доброволно сте си дали парите срещу стока. На това му се вика търговия... Иначе аз лично спирам и питам какъв е казусът, ако има видима техническа неизправност по колата помагам с каквото мога по отстраняването ѝ, след което кой откъде е. Ама тръгнат ли да намесват изневиделица трети и четвърти истории, че и златни накити, вдигам джама и газ напред. Наистина трябва да си лапни-шаран, че да не усетиш тая нелепа постановка.
  • 20
    9
    Ушев
    Тази измама е още от римско време! Румънските мангали я практикуваха дори и когато Чаушеско беше жив! Както вятовските мангали с лагерите и транспортните ленти(преди, а сега с телефоните). Както " тука има, тука нема"! В основата на всяка измама стои човешката алчност. Трогнала ги била историята - да бе, да, повервАх! Балъците научиха урок за 200€!
  • 16
    8
    русенка
    Преди десетина години една "дама" вървеше пред мен на тротоара срещу Практикер, наведе се и "намери златен" пръстен, който искаше да ми го продаде. Да, ама не, не й се получи. Та така, пазете се от всякакъв вид измамници!
  • 29
    7
    Старо е
    Още преди много години, сигурно 35, на отбивката на Пейчиново, един се опита да продаде на баща ми пръстен. Е, не успя де. Но явно си е много стара измама.
  • 19
    6
    asfasf
    вика тествахме го иначе купувайте си злата и криптота
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари