Излезе от печат том XXV на Известията на Русенския музей

0
Изданието е посветено на Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане
Изданието е посветено на Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане Снимка: Регионален исторически музей - Русе

Книгата съдържа 18 научни статии на специалисти от Русе, София, Котел, Враца, Троян и Панагюрище

Излезе том XXV на Известията на Русенския музей.

Изданието е посветено на Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане. Книгата съдържа 18 научни статии на специалисти от Русе, София, Котел, Враца, Троян и Панагюрище. Разработките обръщат поглед към моменти от личния живот и най-близките хора от неговото семейство, експозициите, свързани с името на бележития българин, разкази за родното място и пребиваването му в различни части на страната, както и текстове, представящи документи и кореспонденции, запазени във фондове и хранилища на музеи и библиотеки. Известието представя също проучвания за знакови фигури на Българското възраждане като Тома Кърджиев, Христо Ботев, Найден Дринов, Стефан Караджа и местата на памет, обвързани с техните имена, съобщиха от пресцентъра на Регионален исторически музей - Русе.

Сборникът с материали „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“ е част от Кръгла маса, посветена на 130 години от смъртта на Захари Стоянов, проведена през септември 2019 г. и Национална научна конференция, ознаменувала 170 години от рождението на Захари Стоянов през 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари