Иван Радуловски по пътя на вдъхновението - от Русе до славата

0
В детските си години започва да свири на пиано, пее в училищния хор и участва в пиеси. На 16 години започва работа с детска вокална група „Слънце” с ръководител Наталия Константинова
В детските си години започва да свири на пиано, пее в училищния хор и участва в пиеси. На 16 години започва работа с детска вокална група „Слънце” с ръководител Наталия Константинова Снимка: Фейсбук

Съдбата му напомня за сериала „Братя“, посвети песен на любимата

Да вдъхновява хората – това е най-голямата мечта на певеца Иван Радуловски, който се завърна под светлината на прожекторите с нова песен. Актуалният му проект носи името „Не мога да спра“ и слага край на четиригодишна пауза. Редовият зрител помни Иван като един от най-ярките участници в шоуто Х Factor през 2013 г, а той самият се надява да пробие и в киното, пише Монитор. 

Семейно пътувана ала „с деца на море“ го кара да се влюби в музиката.

„Първите ми срещи с музиката бяха в много ранна възраст. Един от най-ярките ми спомени е

първото пътуване към морето с мама, татко и батко. Бил съм на 3 – 4 години. В белия Вартбург татко пускаше на касетка The Beatles, Deep Purple, Queen, "Замунда банана бенд“... Като наближавахме морето запявахме „Ееееее и замириса на море“ на Братя Аргирови. После пък веселите лета на село, където, докато си играехме постоянно звучеше радио точката, все още чувам Life is life. Уокмена, за който се карахме с батко, но пък после ми помагаше с молива и превъртането на любимата касетка... Всички тези спомени и емоции са определящи за любовта ми към музиката и за това, което ме е карала да изпитвам още от дете“, сподели  той.

Първите му стъпки на сцената пък датират от първи клас на празника на буквите. Тогава малкият Иван усеща тръпката от аплодисментите и чувството да развълнуваш публиката.

„Това сякаш ме подтикна да мечтая за музиката още по-силно“, разказва Радуловски.

В детските години започва да свири на пиано, пее в училищния хор и участва в пиеси. На 16 години започва работа с детска вокална група „Слънце” при Общински детски център за култура и изкуство в родния си град Русе, с ръководител проф. Наталия Константинова. Заедно с нея постигат призови места с международни конкурси и фестивали за млади изпълнители.

След това Иван основава една от първите по рода си групи W.А.Т Music (We Are The Music), която съчетава цигулка, китара, бийтбокс и вокал с хаус ритми. В последствие всеки поема в различни посоки, а Иван решава да замине за София и да търси работа по специалността си. По това време започва и приключението, наречено Х Factor.

Цялото ми участие е много скъп спомен – от явяването на кастингите, през запознанствата с всички участници, повечето от които ми станаха много близки приятели. Най-скъпият ми спомен обаче са сълзите на баща ми. Сълзи от гордост и радост. Фактът, че пътуваше всеки път по четири часа в посока, само за да ме види за три минути на сцената. Да е там и да ме подкрепи. Това е моята победа в този формат“, категоричен е изпълнителят.

Следват солова кариера и уроци по актьорско майсторство при звездата от „Под прикритие“ Михаил Билалов. Както и надеждата, че един ден ще го гледаме на малък и голям екран като част от актьорски състав.

„Най-важният урок, на който ме научи Михаил Билалов е, че не можеш да излъжеш окото на камерата и на зрителя. Не играй, а живей пред камерата. Хората искат да гледат или чуят изкуство, за да изпитат нещо и никой не иска да бъде излъган. Затова и държа много да пиша сам текстовете на песните си, както и да ги изпълнявам, за да е истинско. От дете си мечтая да се занимавам с актьорско майсторство. Тайно се надявам, че чрез музиката и клиповете си, ще стигна и до киното“, разказа той.

Говорейки за кино, не можем да пропуснем факта, че животът му напомня за сюжета на хитовата кримка на NOVA “Братя“.

Запознава се с най-големия си брат, когато е на 18 години. Той е израснал в чужбина и е станал успешен предприемач, след което решава да се върне в родината, подобно на единия от главните герои в сериала – Денис Топал. Самият той много прилича на актьора Владимир Михайлов и дори са го спирали за автографи. Иван се шегува, че може и да са четирима братя, тъй като Михайлов също е от Русе.

„Брат като дефиниция означава близък по род или по дух и възгледи човек или приятел. Много съм щастлив, че сме много добри приятели и с общи ценности и възгледи с двамата ми братя. Изключително благодарен съм, че животът ни срещна, че се подкрепяме и че вървим заедно по достоен начин напред“, сподели Радуловски.

Певецът е готов да стартира и свое семейство. С любимата му са заедно близо четири години, а първата им среща е на 1-ви април. Именно тя вдъхновява най-новата песен в актива му „Не мога да спра“.

„Тя си мислеше, че съм първоаприлска шега, скроена от нейни приятели. Аз просто ѝ се възхитих. Постарах се да ѝ докажа, че въобще не се шегувам. Песента ми е посветена на нея от гледна точка на това да ѝ покажа какво би ми се случило, ако я изгубя. Плановете ни са да вървим напред и да се подкрепяме взаимно, да построим заедно едно красиво бъдеще, осеяно с радост, успехи и детски смях“, разказва той.

Междувременно Иван има три готови песни, които планира да реализира през следващата година. Работи по аранжимента на още две парчета със Светлин Къслев.

„Надявам се скоро да успея да реализирам и албум, но всяко нещо с времето си. Като независим и самопродуциращ се изпълнител, нещата стават по-трудно и по-бавно, но пък така е по-сладко“, допълни Радуловски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари