Иван Брегов: Обидно е за прокуратурата Гешев да обикаля и рекламира своята дейност

0
Според Брегов, когато някой има последователна политика и целия държавнически ресурс, той може да смачка всяко демократично движение
Според Брегов, когато някой има последователна политика и целия държавнически ресурс, той може да смачка всяко демократично движение Снимка: БНР

Според Брегов, когато някой има последователна политика и целия държавнически ресурс, той може да смачка всяко демократично движение

"Реформите в правосъдието се бавят с години. Докато по времето на Сотир Цацаров се бавеха, защото той беше умел играч и знаеше как да се позиционира около политическите играчи, то Иван Гешев е друг тип поведение. Той обидно и сервилно за прокуратурата обикаля ту злободневни проблеми, ту политическите играчи, за да рекламира своята дейност".

Това каза пред БНР Иван Брегов от Правната програма на Института за пазарна икономика.

По думите му, ако се събере политическа воля за проекта, който изготви Министерството на правосъдието и който беше оценен от Венецианската комисия, то в заключението има ясни насоки какво накратко да се промени в него и с тези политически възможности да се реализира конкретна цел.

"За останалото трябва да се отвори конституционният дебат".

Брегов подчерта, че благодарение на този Висш съдебен съвет користта е станала водещо начало в системата.

Според него, когато някой има последователна политика и целия държавнически ресурс, той може да смачка всяко демократично движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари