Иван Белчев предлага всеки вагон да бъде оборудван с видеонаблюдение и да бъде застрахован

6
Народният представител очаква експертните мнения и препоръки от страна на министъра на транспорта
Народният представител очаква експертните мнения и препоръки от страна на министъра на транспорта Снимка: Иван Белчев / Facebook

Народният представител очаква експертните мнения и препоръки от страна на министъра на транспорта

Народният представител от Русе Иван Белчев отправи към министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков предложение за застраховане и видеонаблюдение на вагоните на БДЖ.

"На Вашето внимание бих искал да представя сериозен проблем, касаещ състоянието на вагоните на БДЖ. Забелязва се значително влошаване на тяхната цялост, като се наблюдават случаи на изрязване на новотапицираните седалки, рисуване с графити както отвън, така и отвътре на вагоните, както и други форми на вандализъм, което нарушава както установения ред, така и работния процес на служителите на БДЖ.

В тази връзка, предлагам разглеждането на възможността всеки вагон да бъде оборудван с видеонаблюдение и да бъде застрахован. Така при всяко нарушение на целостта, разходите по възстановяването могат да бъдат покрити чрез застраховката. Въвеждането на такава мярка би могло да спомогне за предотвратяване на подобни инциденти и поддържане на доброто състояние на вагоните. ", убеден е депутатът.

Примерът от други държави е точно такъв - записите от видеонаблюдението се снемат, след като влакът достигне крайната си цел, физическото състояние на съоръжението се оглежда на място и при нужда да се проследяват извършителите на различните хулигански прояви., обясни той

"Смятам, че по този начин бихме могли да предпазим доброто състояние на влаковете и да не създаваме предпоставки за нарушаването на целостта им.", допълни Белчев.

"Бихте ли могли да споделите Вашата експертна оценка за потенциалната инвестиция в системи за видеонаблюдение и застраховане на вагоните? Какво е Вашето становище относно тези предложения за гарантиране на по-добро поддържане и по-голяма сигурност на подвижния състав на БДЖ.", пита народният представител.

"Очаквам Вашите експертни мнения и препоръки, както и писмен отговор на запитванията ми", заключи русенецът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    ШВЕЙК
    в нашата държава нищо не е приложимо, санкциите са никакви и все едно е като добър ден, за българина е важен джоба и там като го отръскат ще има резултат...
  • 3
    8
    До номер 1
    Нека да му публикуват глупостите, че хората да знаят какъв човек е, по- точно - депутати.
  • 3
    7
    Сметалото
    Ама този е тотално кух! Имаше някаква митологема, че педалите принципно са интелигентни, но този я опустошява мащабно. Инсталиране и поддръжка на видеоблюдение - цена на билета с 20% нагоре. Засраховка ? Още 30% нагоре. Ама то и днес се влачат по два пътническа вагона с по два пътника.
  • 1
    6
    Гласоподавател
    Добро предложение. Браво!
  • 7
    5
    Naме
    След като "оправи"въздуха в Русе,защо да не продължи да се пиари с нови идеи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари