Ивайло Вълчев: Всеки българин по света трябва да може да гласува електронно

0
"Няма как в 21-ва година на 21-ви век да използваме хартиени бюлетини и да мерим с пръчица къде да сложим хикса и да задраскаме и ще се радваме да има хора от другите политическите сили, които да разсъждават като нас“, заяви заместник председателят на „Има такъв народ“
"Няма как в 21-ва година на 21-ви век да използваме хартиени бюлетини и да мерим с пръчица къде да сложим хикса и да задраскаме и ще се радваме да има хора от другите политическите сили, които да разсъждават като нас“, заяви заместник председателят на „Има такъв народ“ Снимка: Bulgaria ON AIR, стоп кадър

Ивайло Вълчев потвърди, че „Има такъв народ“ няма да влязат в бъдещи коалиционни разговори с партиите-архитекти на порочната политическа система в последните години, каквото са ГЕРБ и ДПС

„Това е въпрос на морал и отговорът трябва да дойде от конкретния човек. Именно законът и спазването му са причината ние от „Има такъв народ“ да не поканим блестящи експерти,  които имаме, защото живеят в чужбина и имат двойно гражданство“ – заяви Вълчев по повод казуса с двойното гражданство на Кирил Петков пред Bulgaria ON AIR.

Ако Конституционният съд установи двойното гражданство на Кирил Петров, от „Има такъв народ“ не са склонни да пренесат личната отговорност на един човек към цяла партия и не биха го направили, както към политически опоненти, така и към евентуални партньори. Вълчев допълни, че от „Продължаваме промяната“ изповядват идеи близки до техните и имат общи принципи, въпреки че не са видели все още тяхна програма.

В отговор на въпроса  какви са условия на ПП „Има такъв народ“, за да участва в коалиция, Ивайло Вълчев потвърди казаното и от лидера на партията Слави Трифонов само преди два дни, че това е електронното дистанционно гласуване.

„Всеки българин по света трябва да може да гласува и да го прави лесно и без да бъде ограничаван. Няма как в 21-ва година на 21-ви век да използваме хартиени бюлетини и да мерим с пръчица къде да сложим хикса и да задраскаме и ще се радваме да има хора от другите политическите сили, които да разсъждават като нас“.

Ивайло Вълчев потвърди, че „Има такъв народ“ няма да влязат в бъдещи коалиционни разговори с партиите-архитекти на порочната политическа система в последните години, каквото са ГЕРБ и ДПС, защото принципите на неговата партия кореспондират с идеята за изграждане на нова система в интерес на хората, а не с обслужването на частни интереси.

В същото време заместник председателят на „Има такъв народ“ сподели, че са били изненадани от БСП, които имали готовност да отстъпят от собствени принципи в името на кооперативността и това може да е основа, върху която да се стъпи в едни бъдещи преговори.

Ивайло Вълчев заяви и подкрепата на партията си за Румен Радев в президентската надпревара заради работата, която върши и защото в негово лице виждат човек, който във важен момент е взел важните решения. „Но това, че го подкрепяме, не означава, че ще си затваряме очите“ – допълни Вълчев.

От „Има такъв народ“ не са притеснени от социологическите проучвания – наясно са, че неуспеха при съставянето на правителство в 46-то НС не по тяхна вина, е разочаровало някои хора, но в същото време зад тях остават тези, които подкрепят точно това, че на са партия, която работи с уговорки и намигвания.

„Продължаваме с цялата си наивност на нови в политиката хора  и да вярваме, че няма нужда от сложни игри и конструкции, за да убедиш хората в правотата си“.

В партията са отчели грешките си в 45-я и 46-я парламент, а най-голямата е, че като млада и неопитна в задкулисните политически игри, са се предоверили. „Ще бъдем отворени за чужди мнения и ще водим диализи. Компромис не е да се откажеш от това, което искаш. Ще потърсим диалог, гледайки се в очите с тези, с които разговаряме, за да съставим правителство, защото съзнаваме, че след три избора в рамките на една година хората ще са отегчени, изморени и гневни“ – допълни Ивайло Вълчев.

Трифонов няма да води листи на „Има такъв народ“, но той продължава да взема ежедневно участие във всичко, което се случва в партията.

„Един образ няма нужда да бъде експлоатиран постоянно, защото силата на посланията се губи“ – това каза още заместник председателят на „Има такъв народ“ .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари