Ивайло Попов: Институциите отказват достъпа до публична информация

4
От Екологично сдружение "За земята" водят съдебни дела, свързани с този проблем
От Екологично сдружение "За земята" водят съдебни дела, свързани с този проблем Снимка: Екологично сдружение "За земята"

От Екологично сдружение "За земята" водят съдебни дела, свързани с този проблем

Русенци се включиха днес в петиция за публичност на доклада за системата за измерване на въздуха и нейното подобряване. Инициативата е на Гражданско обединение „Дишай България“ и е насочена към министъра на околната среда и водите Петър Димитров.

В подписката се настоява МОСВ и по-специално Изпълнителната агенция по околна среда да публикуват доклада, с който се установяват състоянието и проблемите на системата за измерване на въздуха в страната.

Всяка подобна информация, която касае здравето на хората, по закон е публична, но за съжаление институциите отказват да я публикуват и не отговарят на заявления за достъп до обществена информация, каза Ивайло Попов от Екологично сдружение „За земята“, предава БНТ.

Той уточни, че представляваната от него организация води дела за това и прави опити за обществен натиск по темата. От там се съмняват, че не всички станции от системата за измерване на въздуха са разположени на подходящите места и че не всяка от тях работи ефективно.

Вчера подписката е гостувала във В. Търново. Утре ще бъде в Пловдив. Идеята е петицията да обхване по-големите градове на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    и защо
    не сте обжалвали отказа на Министерството за предоставяне на достъп до информация пред Софийски административен съд?!?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари