Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки

1
„Турски поток“ е друга тема, но той е преди войната в Украйна, добави депутатът
„Турски поток“ е друга тема, но той е преди войната в Украйна, добави депутатът Снимка: Facebook

„Турски поток“ е друга тема, но той е преди войната в Украйна, добави депутатът

Аферата ще бъде разплетена. Това ще е една най-лошите сделки, сключвани в историята на България“, каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Ще наблюдаваме поведението на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Има по-важни теми като тази за „Боташ“, отколкото да се „вземе главата“ на председателя на парламента. Ако видим проблем, ще поискаме оставката му, но на този етап няма да предприемем подобен ход. Договорът за „Боташ“ в момента е в пленарната зала“, добави той.

„Едно от нещата е, че в договора никъде не пише, че не може да се пренася руски газ. Това е фундаментален проблем, защото президентът Румен Радев и служебното правителство са сключили договор с Турция, който захранва Европа с руски газ, посочи депутатът.

Турски поток“ е друга тема, но той е преди войната в Украйна. Сега говорим за сключен договор, след наложените санкции. Ясни са всички елементи на войната и европейската политика. Второто ключово нещо е, че разговор с Европейската комисия не е воден. Сключваме договор с „Боташ“, по който дължим 2,2 млрд. долара неустойки, по който плащаме 1 млн. на ден без да сме питали Европейската комисия. Знаете ли защо? Защото знаем какво ще е мнението. Това ще бъде разследвано от Европейската комисия“, коментира той.

ГЕРБ и ДПС не са изразявали мнение по сделката на Радев с „Боташ“. Тези партии, които се явяват големи евроатлантически тигри, в момента са тигърчета, които махат с лапа. Отговорът се крие в потенциалната договорка между Пеевски, Сарафов и Радев за служебния кабинет. Този служебен кабинет не е конструиран по начина, замислен в духа на Конституцията. Има министри, зависими от Пеевски, и квота на президента Румен Радев. Служебният енергиен министър има роля в „Турски поток“ и сключването на договора с „Боташ“, подчерта Ивайло Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    русенец
    Че то добри сделки имало ли е през последните 30 и кусур години? Някакви столичани продават държавата и интересите и. Разбира се печелят от това. За наша сметка, естествено.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари