Италия и Германия са разрешили на компаниите си да откриват сметки в рубли

1
Плащанията, които правят към "Газпромбанк" обаче, не трябва да са в руската валута
Плащанията, които правят към "Газпромбанк" обаче, не трябва да са в руската валута

Германия и Италия са казали на компаниите си след обсъждания с ЕС, че могат да откриват сметки в рубли, за да продължат да купуват руски газ, без да нарушават санкциите срещу Москва, казаха източници на Ройтерс.

Според два източника, на германските вносители на газ е било заявено от Берлин, че могат да откриват сметки в рубли, стига плащанията, които правят към "Газпромбанк", да не са в руската валута.

Отбелязва се, че Германия, която е най-големият вносител на руски газ в региона, е действала по въпроса в тясна координация с ЕС.

Италианското правителство също е контактувало с Европейската комисия и е получило разяснения как да купува руски газ законно, заяви пред Ройтерс висш правителствен източник. Това е станало преди италианската енергийна компания "Ени" (Eni S. p. A.) да съобщи във вторник, че е започнала процедура за откриване на две сметки, една в евро и една в рубли, допълни източникът.

Ройтерс отбелязва, че Полша, България и Финландия са отказали да изпълнят искането на Москва вносителите да плащат за газа през сметки в рубли в "Газпромбанк" и доставките им са били спрени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    ...
    прослушах купища, руски, европейски и родните помиярски мисирки. словакия, германия и италия са превели вече плащанията и са изпълнили изискванията на газпром според указа на руския президент. да го начукам на сестрата на всеки озлобен русофоб. преебаха ни big time както казват вашите отвъдокеански идоли. ще горим умирисан, втечнен, антиекологичен краватски субпродукт.
  • -1
    4
    Евроценности
    Пак ни изпързаляха...Честито!
  • -2
    3
    Бай Чеп
    Сега Киро Ментака, Лена Мустака и Сашо Кеша ще почнат да ни лъжат как няма такова нещо, как си плащат хората в долари и евро и как Путин завижда на Киро дето е завършил Хогуъртс и може да го измами без проблем или да му направи лоша магия и иска да го свали от власт!
  • -3
    2
    Бай Чеп
    Нищо! Наш Киро е договорил с македонците да ни дават газ от Луната - земя македонска. Ние ги пускаме в ЕС, те ни подсигуряват с лунна газ. Сега Лена води преговори с Мъск за транспорта!
  • 2
    1
    ХАХАХАХАХА
    Поредните рашистки фалшиви новини от анонимни източници, пожелали достоверност! Дунавпрост, само пускате простотии за радост на рашистките копейкаджии!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари