Италианската полиция разкри измама за милиарди евро

1
Разследват се 85 компании
Разследват се 85 компании

Разследват се 85 компании

Италианската полиция разкри измама за милиарди евро за получаване на незаконни данъчни кредити от държавни стимули, които са имали за цел да насърчат обновяването на жилища. Това предаде агенция Ройтерс.

Финансовата полиция в северозападния град Савона е разследвала 311 души и е иззела данъчни кредити на стойност един милиард евро след претърсване на 85 компании в 10 италиански региона.

Това е най-голямата операция от този вид в Италия досега.

Според милиардите евро данъчни кредити не съществуват, тъй като са получени чрез използването на фалшиви фактури за работа, която никога не е била извършен.

Италия въведе редица схеми през последните години, насочени към стимулиране на икономиката, включително "Супебонус", който позволи на собствениците на жилища да приспадат 110% от разходите за енергоспестяваща работа от своите данъци или да използват масивния данъчен кредит като форма на плащане при работа със строители или банки, пише News.bg.

Разследващите твърдят, че с инициативите лесно се злоупотребява. Правителството на премиера Джорджия Мелони обяви преди месец, че е разкрило 16 милиарда евро измами, свързани с различните бонусни схеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари