Испания конфискува 25 тона хашиш, скрити в камион с пъпеши

0

Наркотикът е на стойност 50 милиона евро

Испанската полиция конфискува 25 тона хашиш на стойност 50 милиона евро, скрит в камион от Мароко, което е най-големият подобен случай от близо десетилетие, съобщиха официални лица, цитирани от АФП.

Наркотиците са били скрити в 22 дървени кабини в камиона, пристигнал на южното пристанище Алхесирас и пътуващ за Перпинян в Южна Франция, съобщиха в съвместно изявление полицейските и митническите власти.

В документите на камиона се твърди, че той превозва пъпеши, но превозното средство е било предназначено за проверка от полицейски служител, който патрулирал на пристанището с помощта на куче ефрейтор, пише БГНЕС.

Това е най-голямата конфискация на хашиш, открит в превозно средство в Испания от 2015 г. насам, когато полицията откри близо 48 тона в два камиона, също в пристанището на Алхесирас, се казва в изявлението.

При последния случай полицията е арестувала шофьора на камиона, който е изправен пред съдия за разпит.

Испания е един от основните входни пунктове за наркотици в Европа предвид тесните ѝ връзки с Латинска Америка и близостта ѝ с Мароко.

Латинска Америка е основният източник на кокаин, а Мароко е ключов източник на хашиш - лепкаво кафяво вещество, произведено от смолата на растението канабис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари