Искрен Веселинов: Впускам се в надпреварата с амбицията да я спечеля!

1
Моя стара кауза е да се справим с крещящата несправедливост при разпределение на публичния ресурс за регионите, заяви кандидатът за кмет
Моя стара кауза е да се справим с крещящата несправедливост при разпределение на публичния ресурс за регионите, заяви кандидатът за кмет Видео: Русе Медиа

Моя стара кауза е да се справим с крещящата несправедливост при разпределение на публичния ресурс за регионите, заяви кандидатът за кмет

Искрен Веселинов ще бъде кандидатът за кмет на Русе на Местна коалиция „България на регионите“, в която влизат ВМРО-БНД, „Консервативна България“ и Съюзът на патриотичните сили „Защита“, стана ясно на пресконференция днес. Съпредседателят на ВМРО влиза в кметската надпревара със самочувствието на политик, който е бил и депутат, и общински съветник, и председател на Общинския съвет.

Оценяваме настоящото управление като незадоволително. На Русе е нужен нов кмет, способен да работи и да създава организация. ВМРО има най-сериозната група общински съветници от създаването си досега, ние сме трети по брой и избрахме председател на ОбС от ВМРО. Но не сме били част от управлението на общината, не сме имали хора в политическия кабинет, нито назначаване на хора като управители на общински предприятия, нито в общинска администрация. Голяма част от знаковите и важни предложения за общината бяха приемани с наше участие и бяхме много сериозен коректив“, заяви областният председател на ВМРО Галин Григоров, предаде Русе Медиа.

Кандидатурата на Искрен Веселинов за кмет беше представена от Иво Пазарджиев. „Човек с безспорни качества. Преди много години той започна войната с политико-икономическата мафия в нашия град, когато за Русе отново се говореше като за първи частен град. Уволняван, преследван, проверяван от всевъзможни институции по време на първото правителство на ГЕРБ, човек, който се противопоставяше всячески на негативните тенденции тогава. През годините той беше единственият депутат, който имаше активна русенска позиция. По негова инициатива русенските депутати създадоха лоби, което успя да постигне немалко – започване на проекта за автомагистрала „Русе - Велико Търново“, пътят Русе - Кубрат е изцяло негова заслуга, той осигури 3 млн.лв. за нов изследователски център за Русенския университет и др. Той ще бъде максимално полезният кмет на община Русе“, каза Пазарджиев.

Самият Веселинов сподели, че през годините наблюдава, че общината няма политика за правилно развитие. „На нас най-после ни трябва да почнем да вършим неща на по-високо ниво. Моята заявка е, че се кандидатирам за кмет на Русе, за да сменя стила на управление на Русе, да се мисли за по-глобалните неща и да се преследват по-големи резултати. Впускам се в надпреварата с амбицията да я спечеля. Моя стара кауза е да се справим с крещящата несправедливост при разпределение на публичния ресурс за регионите. Тази мисия обедини много съмишленици и затова се явяваме с такава коалиция. Смятаме да го реализираме в национален мащаб“, заяви Веселинов. Той възнамерява да представи по време на кампанията си екипа, с който би работил, ако бъде избран.

Това ще бъде третият път, когато се издига кандидатурата на Искрен Веселинов за кмет на Русе. През 2011 г. той бе кандидат от коалицията „Синята коалиция + ВМРО“, когато получи втори резултат, а на балотажа с 45% от гласовете отстъпи на кандидата на ГЕРБ Пламен Стоилов. На местните избори през 2015 г. отново е кандидат за кмет от местната коалиция „Патриотите – ВМРО“ и получава отново втори резултат след Пламен Стоилов.

Предстои да се уточни и финалният вариант на листата за общински съветници на новата местна коалиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    13
    Отец Нафарфорийййй
    Опааа! Да се свети името им - щото 4 години лапаха от общинския бюджет и накрая най небогоугодно се отрекоха, че са работили с Пенчо и са му били опозиция! Че и за да приемат бюджета на повечето им се късаше душата, че угаждат на прекрасния си председател!
  • 5
    12
    Следващите, моля ...
    Със залагана цел за " ... ПОДХОДЯЩИТЕ ХОРА ..." да намерим работа в Общината - избори не се печелят. Това на езика на русенци означава, че намеренията на кандидат-кмета са да се сменят досегашните и на тяхно място да си постави негови приближени в Общината. И без това сегашните, сред които е и ВМРО-председателя на Общинския съвет, потънаха до ушите във "Воден цикъл", но поне вече имат бегла практическа ориентирация донякъде при решаване на някаква задача. Тоест в следващите 4-ри години, докато новите вдянат в общинските дела за какво иде реч, батакът ще става още по-голям.
  • 13
    11
    Я се скрий както се криеше до...
    А бе я се скрий. Добре ли ти беше в коалиция с ГЕРБ. Сега няма. Няма и да има.
  • 16
    10
    Ебандуране
    Бузестия пак ли искаш да лапкаш държавна пара аде кафасикмиш от тебе маймун
  • 10
    9
    до 7
    Да ми кажеш какво общо има Искрен с ВМРО , с Македония, с одринска Тракия? Изобщо защо се е присламчил към тази екзотична организация и идея , а не към някоя от другите няколко стотин партии в Булгаристан? Може би тук келепирът е бил по-голям?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари