Йорданка Фандъкова: Сглобката не трябва да се повтаря

0
Повече от половин година не виждам нищо ново в София
Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Повече от половин година не виждам нищо ново в София

София е моя грижа и така ще бъде. Моето притеснение, че повече от половин година не виждам нещо ново, някаква промяна. През всички тези години заедно, с бизнеса, с гражданите, променяхме София. Градът има нужда от постоянно развитие – по отношение на градския транспорт, направихме най-мащабната промяна. Оставихме нови 10 км за изграждане на метрото. Това беше една огромна промяна. Метрото променя не само градския транспорт, но и кварталите.

Това заяви бившият кмет на София и кандидат за депутат Йорданка Фандъкова в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Относно реорганизацията на движение на бул. "Патриарх Евтимий", Фандъкова коментира: "Този проект ми беше представен преди 4 години от Борис Бонев. Аз го подкрепих, но започнахме обществени обсъждания. Гражданите се включиха и се оказа, че има много детайли, които трябва да се изчистят, за да се променя движението. Това е конфликтна точка. Двупосочно преминават велосипеди и тротинетки с висока скорост, пешеходецът трябва да се придвижва на прибежки. Започна да се работи, без да се води диалог с гражданите. В диалог могат да се изчистят много неща преди да започне да се работи".

По думите ѝ близо 50 паркоместата са премахнати. Изграждането на велоалеи е нещо важно, но трябва да се обмисли. Аз се отказах от този проект, защото гражданите имат бележки, които трябва да се вземат предвид.

"Постигнахме резултати за София, но искам да започнем да работим за страната. Знам как работих в ситуация, в която липсва държава. Говореше се само за постове и позиции. Когато липсва стабилност се пропускат възможности. Листата на ГЕРБ - СДС включва млади хора, опитни хора. Ние успяхме да направим симбиоза между опита и младите компетентни хора. Надявам се да има диалог в новия парламент. Да се сложи край на популизма. Скандалите и разправиите отвращават хората. Надявам се да излязат и да гласуват", добави още бившият кмет.

"Сглобката като експеримент е неуспешен и не трябва да се повтаря. Има формула за коалиционно управление, култура. Това е непрестанен процес на диалог, в който ти се съобразяваш с партньора. На мен това ми липсваше през тази близо година. Чувах само борбата за власт от страна на ПП", посочи Фандъкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    до много "кадърния"...
    абе образ, къде прочете, че Йорданка Фандъкова е кандидат за евродепутат? След като това не отговаря на истината, явно е колко си грамотен, образован и можещ да четеш. За разлика от самата нея, която се оказа един успешен кмет и би била успешен депутат в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. А ти продължаваъ да злобееш и скотееш зад клавиатурата на компа си у вас.
  • 0
    3
    Русенец
    Поради каква причина тази некадърна дама ще става евродепутат?
  • 0
    2
    интересно
    с ПП-ДБейците кой ли ще поиска да направи сглобка в новия парламент?!?
  • 3
    1
    Ферхан
    Фандък ханъм вашата сглобка вече е ясна ОПГ ГРОБ=ДПС! Машаллах!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари