Има ли право Васил Терзиев да е кмет на София?

1
ОИК - София разглежда сигнал относно правомощията на столичния кмет
ОИК - София разглежда сигнал относно правомощията на столичния кмет Снимка: БТА

ОИК - София разглежда сигнал относно правомощията на столичния кмет

Общинската избирателна комисия в София заседава извънредно днес заради постъпил сигнал относно правомощията на кмета Васил Терзиев.

Пред БНР председателят на комисията Полина Витанова обясни:

"Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Посочено е, че той все още има дялово участие в търговско дружество. Днес в 13 часа ще има заседание на ОИК. По-късно ще бъде качен на сайта протокол от заседанието - ще бъде ясно от кой е сугналът и точно какъв е".

В предаването "Преди всички" Витанова обясни каква е процедурата:

"Той следва в 30-дневен срок да е предприел действие за прекратяване на търговската си дейност и съответно участие в управлението на търговски дружества. Трябва да е уведомил за това писмено ОИК. Г-н Терзиев има подадено уведомление в този 30-дневен срок. Оттук насетне следва комисията да установи дали той е предприел тези действия, за да прекрати участието си. Комисията ще изиска необходимите документи за това, които след това да прегледа. Г-н Терзиев ще има възможност след това в 3-дневен срокда представи становище".

По думите ѝ при установяване, че тези действия не са извършени, се прекратяват правомощията на кмета. В обратния случай - сигналът няма да има основание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    аз
    Защо пък не? - На тая територия видяхме, че всичко може, щом го поискат дебелаците....
  • 11
    1
    Няя проблеми
    Той Кирчо с двойно гражданство стана министър, вие тука, че някакъв си кмет имал бизнес... Ще променим закона веднага!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари