Идването на Зеленски размести програмата на НС

0
Някои депутати изразиха недоволство
Някои депутати изразиха недоволство Снимка: БГНЕС

Някои депутати изразиха недоволство

Заради посещението на украинския президент Влодимир Зеленски депутатите разместиха тотално програмата си като дадоха превес на точки, свързани с Украйна.

От "Възраждане" се възмутиха, че няма да се гледа инициирания от тях референдум.

"Някой друг определя дневния ред на НС, нито председателския съвет, нито председателите на групи, а някой друг. Какъв е смисълът от председателския съвет в сряда - вчера нямаше такива точки, днес идвате в 9 часа и изчитате друг дневен ред. Предлагате неща, които не касаят гражданите. Всъщност, касаят ги - ще продадете ядрените реактори и България ще остане без ядрена енергетика ей така, за един ден", коментира Георги Свиленски от БСП, пише 24 часа. И поиска точките да не се гласуват, а председателстващият заседанието Росен Желязков трябвало да защити авторитета си и да обясни какво е наложило за 24 часа да се впишат 4 нови решения. Какво ще се случи ако те бъдат гласувани следващата сряда като точка 1, 2,3 и 4, попита социалистът.

Въпреки възмущенията Желязков обяви гласуване на новия дневен ред и спешно вкараните точки минаха със 146 гласа "за", 55 "против" и трима въздържали се - двама от ИТН и Радостин Василев.

А от "Възраждане" иронизираха като призоваха НС да се обади на американското посолство, за да има кой да съобщава точките, защото депутатите не знаели какво ще гласуват. "Те са внесени от депутати, които са в залата", лаконичен бе Желязков.

"Индулгенция за бързо изпразване на складовете на армията" - така Николай Дренчев от "Възраждане" определи случващото се. Броени часове след спешното заседание на комисията по отбрана парламентът вкара в дневния си ред актуализация на военновременните запаси с оглед на това да даде на Украйна остарели наличности. Той се ядоса, че се предлага решение без цифри, срокове и данни. Може да дадем всичко, което е в складовете и да чакаме, че някога заводите ще ги възстановят. не казваме на МС какво проценти трябва да заложи, кога да ги възстанови, смята Дренчев.

"Всякакви нужди на Украйна да бъдат задоволени и да ги изпратим към Украйна. Безумие е това. Още по-унизителен е слугинажът, по който ги правим. Вчера се свиква комисия в 14 ч. и днес влиза като първа точка. В залата на комисията обсъждаме на коляно конкретните параметри и калибри. Ако даваме 152 мм снаряди, защо не поръчаме 155 ако министерството иска нови гаубици? Това изисква анализ и обмисляне", настоя депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    е как
    нали трябва да се подложат!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари