И прокуратурата, и защитата на шефа на „ТАД Груп” ще обжалват мярката му

0
Иван Тодоров излезе от ареста срещу 100 000 лева гаранция
Иван Тодоров излезе от ареста срещу 100 000 лева гаранция

Прокуратурата и защитата на шефа на „ТАД Груп” Иван Тодоров ще обжалват мярката му за неотклонение от Специализирания наказателен съд, съобщава Нова телевизия.

Тодоров излезе от ареста срещу 100 000 лв. гаранция.

Според държавното обвинение имало сериозни доказателства за съпричастността на Тодоров към подбудителство към кибертероризъм. Защитата му опонира, че няма основание за толкова сериозна финансова мярка за неотклонение.

ТАД Груп” беше заподозряна за безпрецедентната хакерска атака срещу НАП, при която бяха източени личните данни на 5 млн. българи и фирми. Иван Тодоров беше задържан на Летище София на връщане от Канада.

От ареста бяха освободени и другите двама обвиняеми - Георги Янков и Кристиян Бойков. Бойков беше освободен с мярка за неотклонение "Подписка", а на Янков беше определена гаранция от 20 хил. лв.

Пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото Евгения Станкова заяви вчера, че изтеклите масиви от НАП са били изпратени до собственика на сайта "Биволъ" две седмици преди да бъдат публикувани в интернет. Освен това обвинените за хакерската атака са имали и друга мишена - пръскачките пред парламента. Целта била да се измокрят високопоставените гости на Народното събрание и по този начин да се дестабилизира политическата система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари