Хюсейн Хаир: Аз съм жертва. Станах на курбан!

1
Турският гражданин бе заловен на ГКПП "Капитан Андреево" с над 400 кг хероин
Турският гражданин бе заловен на ГКПП "Капитан Андреево" с над 400 кг хероин Снимка: БТА

Турският гражданин бе заловен на ГКПП "Капитан Андреево" с над 400 кг хероин

Аз съм жертва. Станах на курбан“, заяви днес в съдебната зала Хюсейн Хаир. Той бе арестуван на ГКПП "Капитан Андреево" след като митничари откриха в камиона му над 400 кг хероин. Окръжната прокуратура в Хасково поиска 63-годишният турчин да остане в ареста, а защитата му – да излезе на свобода, защото е невинен, информира Таран Нюз.

Пред съда излязоха нови подробности за случая, които бяха спестени на пресконференцията в събота. Оказа се, че шофьорът е преминал през 3 рентгенови проверки. При две от тях апаратурата не е отчела никакво наркотично вещество. Чужденецът работи във фирма, която го изпратила в Иран да натовари матраци, а след това да премине през Турция, България и Румъния. Дрогата е била натъпкана в матраците, но те са фабрично запечатани.

Прокурорът по делото Дарина Славова настоя мъжът да остане в ареста, но пред журналисти обясни, че разследването е в начален етап и че има какви доказателства да се събират. Славова не беше категорична дали ще пише обвинителен акт след края на разследването.

Гергана Писарева, служебен адвокат на Хаир обясни, че на този етап няма нищо категорично срещу клиента ѝ. Тя изтъкна, че през цялото време Хаир е бил спокоен, че няма нито едно нарушение и че най-вероятно камионът му е бил следен с GPS система. След това поиска от съда да наложи парична гаранция, да му отнеме паспорта, за да не напусне България и да му бъде поставена гривна за проследяване.

Хюсейн Хаир даде обяснения пред дежурен съдия. От думите му стана ясно, че той не е знаел нищо за наркотиците.

До този момент в Окръжен съд Хасково е имало три абсолютно същите казуси на пренасяне на наркотици от Иран. И по трите дела съдът постанови оправдателни присъди, които след това бяха потвърдени от Върховния съд. Нещо повече, върховните магистрати дори написаха тълкувателно решение, в което казват, че в такива случаи единственото справедливо решение, е оправдателната присъда.

Дежурният съдия Анна Петкова реши, че Хюсейн Хайр трябва да остане в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари