Художничка ще се жени за холограма

0
Художничка ще се жени за холограма
Художничка ще се жени за холограма

Сватбата ще е в Ротердам, замислена е като пърформанс

Испанската художничка Алисия Фрамис ще стане първата дама, омъжила се за холограма, която е създадена от изкуствен интелект. Сватбата е обявена като пърформанс и ще се състои през лятото в Ротердам.

Представете си партньор, който винаги е там, когато имате нужда от него, но който никога не ви дава целувка, прегръдка или каквато и да е форма на обич, включваща най-малкия физически контакт. Някой, с когото споделяте „романтична връзка“, участвайки в дълги дебати, които интелектуално ви стимулират по дълбок начин, но който никога няма да протегне ръка, за да смени електрическа крушка или да помогне с носенето на пазарски чанти. Няма да измие чиниите, да отвори вратата на гост или да подаде ръка за помощ, ако случайно се спънете“, коментира идеята бъдещата младоженка.

Въпреки че в момента е категоризирана като „пърформанс“, творбата на художничката отразява сценарий, който скоро може да се превърне в нещо напълно реално, предава NOVA. Алисия Фрамис си е поставила за цел да разсъждава върху взаимодействието между хората, изкуствения интелект и съвременното изкуство.

Холографското изображение, за което Фрамис ще се омъжи, е наречено АИЛекс (AILex). В него са събрани черти от предишни партньори на художничката. В момента Фрамис рисува проекти за сватбената си рокля и за облеклото на присъстващите на церемонията. Бъдещата булка, съвместно с нидерландския Музей на изкуството на храната, разработва специално молекулярно меню за сватбената церемония, на което ще могат да се насладят и хора, и хуманоиди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    чичомиткобрат
    Трагично. Горката жена. Има подобни психически увреждания като хомосексуалистите и трансджендърите. На такива душевно болни им трябва само Исус.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари