Христо Панчугов: Очакват се тежки удари по време на предизборната кампания

0
Ваня Григорова има усет за посланията, които биха могли да бъдат припознати от левия електорат, смята политологът
Ваня Григорова има усет за посланията, които биха могли да бъдат припознати от левия електорат, смята политологът Видео: NOVA

Ваня Григорова има усет за посланията, които биха могли да бъдат припознати от левия електорат, смята политологът

Темата за предизборната кампания и възможните формули за управление слез изборите коментира политологът Христо Панчугов в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той е на мнение, че се очакват тежки удари по време на предизборната кампания, тъй като това вече е основен елемент.

Панчугов коментира данните на „Тренд”, според които ГЕРБ-СДС получават 24,9%, ПП-ДБ 15,5%, а ДПС 14,4%. Той смята, че разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се дължи на неоправданите очаквания към ПП-ДБ. Панчугов е на мнение, че от много време насам ГЕРБ имат системна подкрепа. Политологът смята, че ДПС са успявали и друг път да мобилизират подкрепата си.

Не мисля, че ГЕРБ биха направили коалиция само с ДПС. Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би било доста сериозна изненада. Начинът, по който се разделиха показва липса на съвместни приоритети", посочи Панчугов.

Синя България" е интересен казус. Те вече постигнаха реален успех в София. Опитват да влязат в разговор за ценности и политики, от което дясното пространство има нужда. Дали това ще им донесе успех зависи от кампанията”, каза политологът.

„Подкрепата, която „Възраждане” биха могли да съберат също е ключов въпрос за това как ще извежда бъдещият парламент”, допълни той.

Ваня Григорова има усет за посланията, които биха могли да бъдат припознати от левия електорат”, смята Панчугов.

Състоянието на БСП в момента е благодатно за всякакви други леви политически субекти”, допълни той.

В рамките на разговора са използвани данните от социологическото проучване на „Тренд” по поръчка на „Нова Броудкастинг Груп” и „24 часа”, проведено сред 1002 респонденти по метода на пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Проучването е представително за пълнолетното население на страната и е извършено в периода между 12 и 19 април 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари