Христо Иванов: Трябва да има конституционна корекция на служебните кабинети

0
Служебното правителство трябва да остане в ясна неутрална позиция
Служебното правителство трябва да остане в ясна неутрална позиция Снимка: БГНЕС

Служебното правителство трябва да остане в ясна неутрална позиция

Служебният кабинет да се съсредоточи върху краткосрочните задачи, свързани с организацията на изборите и да не се намесва в политическия процес. Не може да се държиш към едно редовно 7-месечно правителство да се държиш така все едно си реализирал 12-годишно управление.

Това каза пред бТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той припомни предложението на ДБ за необходимостта от конституционна промяна, която да ограничи обхвата на действие на служебните кабинети.

Иванов предупреди, че в България има активни граждани и като пример даде отстраняването на бившия председател на парламента Никола Минчев и последвалата гражданска реакция. По думите му, служебното правителство трябва да остане в ясна неутрална позиция без да участва в предизборната кампания.

Не можем да клатим лодката и всички трябва да сме много отговорни в това, което правим. В противен случай ще има сериозна гражданска и политическа реакцията, предупреди Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    aasdhas
    na toq zashto samobrusnachkata mu vkushti e shupena i ne si kupi nova? prilicha na kvartalen piqnica deto se brusene 2 puti v meseca
  • 5
    4
    colibri
    Според мен ДБ си търсят съдружници, защото не очакват добър резултат от изборите. Засега ПП не искат предизборна коалиция, а следизборна такава. Иванов иска орязване на правомощията на служ. правителства-защо не го предложи, когато Петков и Василев бяха служ. министри? Какво допринесе за бълг. правосъдна система като министър на Борисов?
  • 4
    3
    ристюфците, мирчефците и...
    Нека да се каже истината - тази (не)демократична България е проект на цру на сащ и обслужва интересите на сащ, англия и франция! Водачите на тази "партия" са агенти/шпиони на тези 3 държави, получават $$ от нпо-тата на цру на сащ чрез чадъра им в България - "америка за България"! Правилното име на фондацията трябва да е "америка срещу България"! ифайло мирчефци, ристюфци и атанасофци са предатели на интересите на България, както и банкянският тулуп! Тези подчовеци нямат родина, имат изгода и обслужват сащ, англия и франция! Тези предатели скоро ще обяват война на Русия! Това е истината! Като агенти/шпиони на други държави - прокарват чужди интереси, а след срещите им с посланиците на тези държави - пак изпълняват тяхни нареждания срещу над 4000 лева, както посочи лена! Всички тези лица са българофоби/русофоби!
  • 4
    2
    ристюфците, мирчефците,...
    ристюфците, мирчефците, атанасофците са дългата ръка на сащ!
  • 6
    1
    русенец
    Трябва да има конституционна корекция , с която да се забранява на партии и физически лица, финансирани от чужди държави да бъдат депутати и в изпълнителната власт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари