Група младежи пребиха момче, качиха клип от побоя в интернет

16
Това не е просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата
Това не е просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата Снимка: Фейсбук

Видео с брутално насилие над дете скандализира мрежата. Група от 8 младежи нанасят побой над свой връстник и заснемат гаврата с телефоните си

Случаят е от столичния квартал "Лагера". По информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

3-и януари, около 8 часа вечерта. 8 тийнейджъри бият свой връстник в столичния квартал "Лагера". Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си. Този човек разказва, че причината за скандала е момиче. Не иска да покаже лицето си, защото се страхува да не стане и той обект на агресия. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.

Жертвата е на 13 години и учи в столичното 51-во училище. Пред телевизията от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение. До сега не е участвал в сбивания в училище.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата.

"Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви психологът Калин Гайтанджиев.

Училищен психолог вече е започнал работа с пострадалото дете. Образувано е и досъдебно производство

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Йордан
    За съжаление такива инциденти ще зачестяват, вече имаше и случаи на убийства. Защо така се получи е дълъг разговор. Като капак на всичко и образованието е разбито, учителите най добре си знаят какво е. Въведени са някакви нови методики, парите следват ученика, паралелките са маломерни, навсякъде има по няколко зрънца, които тормозят целият клас, а има и много малтретирани учиници от по големи и по силни, учителите са с вързани ръце, а гамените вилнеят. Нищо добро не ни чака.
  • 3
    1
    Росен
    Моите уважения към закона, но за такива трябва следене, следене, следе не и... каквото се случи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари