Говорителят на Зеленски: Президентът отрича превземането на Бахмут

1
Това е трагедия. Нищо не е останало там, каза Зеленски
Това е трагедия. Нищо не е останало там, каза Зеленски Снимка: Фейсбук

Русия обяви в събота, че е поела пълен контрол над опустошения град в Източна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски изглежда потвърди загубата на Бахмут, за който през последните седмици силите на Украйна водеха тежки боеве с Русия, след като заяви "Мисля, че не" на въпроса дали градът остава под контрола на Киев.

"Мисля, че не", каза Зеленски преди среща с американския лидер Джо Байдън в Япония, където двата са за среща на върха на Г-7: "Към днешна дата Бахмут е само в сърцата ни", предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Русия обяви в събота, че е поела пълен контрол над опустошения град в Източна Украйна, което, ако се окажа истина, ще отбележи края на най-продължителната и кръвопролитна битка в 15-месечната война.

"Това е трагедия. Нищо не е останало там", каза още Зеленски.

Впоследствие обаче говорителят на Зеленски Серхий Никофоров отрече президентът да е потвърждавал завладяването на града от руските сили, а уточни, че той отговорил на друга част от въпроса.

"Въпросът на репортера на Ройтерс беше "Руснаците казаха, че са превзели Бахмут", а Зеленски отговаря "Мисля, че не". Президентът отрича превземането на Бахмут", пише Никофоров във Фейсбук.

Също днес президентът на Русия Владимир Путин обяви, че Русия е спечелила битката за Бахмут и че всички участници в нея ще получат държавни отличия.

Според анализатори Бахмут има малка стратегическа важност за Москва, но завладяването му би било символична победа, посочва Би Би Си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари