Готово ли са морските ни курортите за туристите през май?

0
В курортите на юг най-много гости се очакват от Румъния, Великобритания и Полша
В курортите на юг най-много гости се очакват от Румъния, Великобритания и Полша Видео: bTV

В курортите на юг най-много гости се очакват от Румъния, Великобритания и Полша

Ръст на летните почивки през пролетта по Южното Черноморие – предварителните резервации са с 20% повече спрямо миналата година по това време.

Хотелиерите се готвят да отворят по-рано – след броени дни. Те очакват това лято повече туристи от Централна и Източна Европа, предаде bTV.

В един от хотелите в Слънчев бряг вече тече подготовка за сезона. За да посрещне първите туристи, хотелът ще отвори на 1 май.

Първите пристигания у нас ще са румънските туристи – те идват за Великденските празници. На 2 май очакваме първите чартъри от Великобритания. Отчитаме 18% ръст на записванията спрямо същия период на миналата година“, обяснява хотелиерът Христо Караилиев.

В курортите на юг най-много гости се очакват от Румъния, Великобритания и Полша. Отстъпките за ранни резервации стигат до 30%.

Ние имаме резервации още от миналото лято за тази година – още от края на юли и август 2023 г.“, отбелязва и Янчо Парушев, който също е хотелиер.

Туроператорите обаче срещат проблем заради по-високи летищни такси.

Ще намалят с около 20% чартърните си програми. Това ще окаже една негативна тенденция на продажбите и записванията за летния сезон на 2024 г.“, смята туроператорът Иван Кирязов.

И от Слънчев бряг bTV отива в Арапя, където голямото наводнение миналия септември потопи целия къмпинг. Включително бунгалата и караваните на Тихомир Борисов.

Тези стаи не са ремонтирани въобще, защото тепърва ще чакаме да съхне. Всичко се сменя – мебели, матраци… всичко заминава“, казва Тихомир Борисов.

В Арапя почистването дори с тежка техника продължава. И въпреки, че все още не е напълно възстановен, в къмпинга почти всичко е резервирано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    11g24g 9okto96g
    Da po4 se tovae zem sfeta🌊🌊🌊⚡⚡💐💐💐💐🌹🪴🍁🌸🌿🌱🌹🪻🔥🌬️🍏🌊🌩️🌧️🏔️☃️⚡🏞️🏞️🏖️🏝️😁😆🤣🤣😘😙😃😃🤤🙃🙃🙂🥰🤩🥳😌😜😶‍🌫️😶‍🌫️🤪🤪🥱🫢🧐🧐🫡🥺😬🤤🤤🤤🙁😮😮😲😳😕🥸🥸💩💩💩💩🤓🤓☠️💀👻👻😇😇🌛🌜🙉🙉👽👽👽👽👽☠️💀☠️💀☠️💯💯💯💯💯💯💯🫸🫷🙏🤳💅💅🙏🤳🏊🚣🏄🪂🪂🪂🚣🚣🏊🤽🦸🦸🦸🚣🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼💃💃💃🌿🌿🌿⚡⚡⚡⚡🌍🌏🌎🌍🦓🦓🦓🦚🦩🦚🦩🦩🦩🦩🦩🦩🥗🫕🍤🍭🎂🍯🍵☕🍸🥃🍷🍻🍷🥄🍷🍸🍹⚓⚓🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸✈️✈️✈️✈️✈️
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари