Горещ вторник с валежи в Западна България

0
В сряда валежите ще обхванат цялата страна, на места с гръмотевични бури
В сряда валежите ще обхванат цялата страна, на места с гръмотевични бури

В сряда валежите ще обхванат цялата страна, на места с гръмотевични бури

Във вторник ще бъде предимно слънчево.

Следобед от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°, а максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 28°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността и до вечерта на места в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

В сряда ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има валежи, в Северна и Западна България ще са временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Вятърът ще е умерен и силен, сутринта от юг-югозапад, по-късно през деня и през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от северозапад. Температурите ще са все още сравнително високи, минималните - между 13° и 18°, а максималните от 18°-20° в западните до 28°-29° в източните райони. В четвъртък ще се задържи със значителна облачност и валежи, на повече места в Южна и Източна България. С умерен северозападен вятър понижението на температурите ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари