Глобяват водачи на тротинетки в центъра на Русе

13
Акцията е заснета в групата "Виждам те КАТ-Русе
Акцията е заснета в групата "Виждам те КАТ-Русе Снимка: Facebook / Виждам те КАТ - Русе

Акцията е заснета в групата "Виждам те КАТ-Русе

Полицаи в Русе спират за проверка водачи на електрически тротинетки. Акцията бе заснета от потребители на Фейсбук в петъчния ден.

Засиленият контрол стартира още преди седмица, като тогава полицията в Русе отчете, че са съставени 13 акта за няколко дни.

"Крайно време беше. Тези превозни средства задължително трябва да се регистрират", коментира потребител в мрежата. Повечето граждани изразиха задоволство от сериозните мерки предвид зачестилите случаи на пострадали хора от фучащите по всички улици, тротоари и алеи на града возила. Безпокойство будят и случаите, в които водачи на тротинетки стават жертва на пътно произшествие.

Според Закона за движение по пътищата са въведени минимални възрастови ограничения като 14-годишна възраст за управление по велосипедни алеи и 16-годишна по велосипедна инфраструктура по пътища и улици с максимално разрешена скорост до 50 km/h. Забранено е превозването на повече от едно лице на тротинетка. Водачите под 18-годишна възраст трябва носят каска. Тротинетката трябва да се кара по велоалеите, а при липса на такава – в най-дясната част на пътя, а пресичането на пътя става като пешеходец. Максимално разрешената скорост е 25 км/ч., като не може да се движи по пътища, където разрешената скорост е над 50 км/ч. и по площи, предназначени само за пешеходци. Работещи спирачки, звънец, устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и устройство за излъчване на червена светлина отзад.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    17
    Да ама не
    Дрогираните какво ще ги правите или тях ако пипате ще останете без работа ли,когато убиваха животните на хората ЗАЩО СТОЯХТЕ ПРЕД ТЯХ ОТ КОГО ГИ ПАЗЕХТЕ ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПОЛИЦАИ ПОСЛЕ ЗАЩО НЕ СА ВИ ХАРЕСВАТ НЕ СТЕ ХОРА ЖИВОТНИ СТЕ ТРЪГНАЛИ ЗА ТРОТИНЕТКИТЕ ВСИЧКО ДРУГО ОПРАВИХТЕ
  • -7
    16
    Дърт Тротинеткаджия
    Време е таксиметровите и други транспортни лобита да се намесят! Как така за 3 години с тротинетката съм минал около 4 000 км (спестявайки около 600 лева за билетчета или поне 5000 за такси)!?? А сега сериозно: Я да вземат да се разходят в парка на “младежта” и да обърнат внимание с по няколко глоби на другарите “младежи”, че не бива да се разхождат по велоалеята. Във всяка цивилизована и давана за пример Европейска държава биха били отнесени и дори напсувани от велосипедист или тротинеткаджия.
  • -20
    15
    12 до 14:
    Ела ТИ да се качиш на хуя ми! Ако искаш за компания можеш да вземеш и някой от брадясалите капути – всичките ви ще еВа, че и в джоба ви ще сложа, да ме споменавате с добро!
  • 16
    14
    До 12
    Защо не се качиш и ти на тротинетка,да ги пробаш "брадясалите капути" дали ще ти простят,дали ще ги уплашиш ??
  • 7
    13
    към Русе
    Така е но не им дреме изобщо на отговорните другари.Нали сгъват едни пари? Вили,воаяжи,макияжи,трошки,плейметки градски и квартални,хахо и хи хи.До Тайланд и обратно,тай-момче,тай-момиче,тра ла ла им е в главата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари