Георги Рачев: Зимата не идва, ще е топло

20
От 24 септември започва истинска златна есен, поясни климатологът
От 24 септември започва истинска златна есен, поясни климатологът Снимка: bTV

От 24 септември започва истинска златна есен, поясни климатологът

Въпреки драматичните прогнози за захлаждане през следващата седмица ни предстои златна есен, а до зимата има поне два месеца и половина, каза климатологът Георги Рачев пред “Телеграф”.

И докато лятото си отива като фурия с буреносен вятър още в неделя, то есента ще влезе във владение на 23 септември преди изгрев-слънце около 4:05 минути сутринта, каза той.

Златна

От 24 септември започва истинска златна есен, с хубаво топло време, но и достатъчно дъждове, които ще напояват почвата и ще осигурят необходимата влага за природата.

Въпреки общото захлаждане на Балканите за около седмица няма да дойде зимата, ще е топло и с нормални температури за сезона.

Лъжовно

Циганското лято е период на слънчево и сухо относително топло време, което обикновено настъпва около Димитровден - 26 октомври. То може да продължи от няколко дни до около три седмици, като особено по обяд е тихо, спокойно и напича, като създава лъжовно усещане за лято. Никой не може да каже отсега кога точно ще започне. Няма определени точни дати, защото това е антициклонално състояние на атмосферата.

Дотогава ще се радваме на топли дни, като есента ще продължава до средата на декември. Предстоящата зима се очертава да е с 1 градус над нормата, а есента у нас ще е с половин градус по-топла от обичайната за сезона, с нормални валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Баклава бей
    Ами сега какво ще стане с пророкуваната от Радевото правителство страшна тежка зима без руски газ и руски ток ,и умиращи от сруд и глад ганьовци
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари