Георги Рачев: От сряда нахлува типичното майско време

1
Цветница ще е слънчева и топла, заяви климатологът
Цветница ще е слънчева и топла, заяви климатологът Снимка: bTV

Цветница ще е слънчева и топла, заяви климатологът

Лазаровден и Цветница (събота и неделя) ще бъдат с много слънце и хубаво време, като максималните температури ще са между 18-23 градуса, а минималните между 9 и 14. Това прогнозира климатологът Георги Рачев.

От сряда нахлува типичното майско време. Утрините ще са свежи (минимални температури 10-14 градуса), а термометърът ще стига по обед до 23-25 градуса“, каза Георги Рачев, цитиран от Telegraph.bg.

Следобед ще има купесто-дъждовна облачност особено в Западна България и района на планините, а почвата е все още влажна, което ще способства за добро изпарение. Следобедните часове ще има превалявания, въпреки това не се вижда възможност за развитие на повсеместни градобитни процеси“, обясни Георги Рачев.

Няма и преминаване на изразени студени фронтове. Към Великден се очаква допълнителна лабилизация на атмосферата и са възможни превалявания на повече места и по-дълго време“, каза професорът.

След Гергьовден всяка капка ще е жълтица, позова се на народната поговорка Георги Рачев, защото не знаем колко топло и сухо ще е лятото. Според него засега дългосрочните прогнози говорят за нормални и малко по-топли с нормални валежи месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари