Георги Рачев: От петък времето ще се стабилизира

0
Вижте какви ще са температурите през почивните дни
Вижте какви ще са температурите през почивните дни Видео: bTV

Вижте какви ще са температурите през почивните дни

След няколко часа започва да вали в Западна България и постепенно ще обхване Хасково и Свищов. На запад ще има много валежи, на изток – по-символични. Очаква се захлаждане в сряда, а от петък настъпва стабилизиране на времето за събота и неделя.“

Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

В събота Балканите отново ще са най-топлото място. През почивните дни температурите ще бъдат от 20 и над 20 градуса. Дотогава обаче в Западна и Централна България ще чакаме три дни за слънце.

Облачността ще навлезе от югозапад. От днес до петък ще има валежи. В петък те ще спрат и ще дадат път на хубавото време през почивните дни. В столицата в събота вероятно няма да вали. Всички абитуриенти да имат по нещо връхно и по едно чадърче, съветва климатологът Георги Рачев.

В Източна България слънцето ще се покаже още днес. По Черноморието ще бъде хладно, като постепенно морето се затопля до края на месеца, когато ще достигне 19-20 градуса максимална температура.

В началото на другата седмица времето ще бъде сравнително топло. На места температурите ще бъдат над 20 градуса. В следобедните часове около планинските райони ще има вероятност за дъждове и гръмотевици. В района на Рилския манастир се очакват доста валежи.

От 1 юни започва началото на летния сезон. Дотук времето средномесечната температура е с над два градуса по-ниска от нормалната, каза климатологът проф. Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари