Генерал Димо Гяуров: Пробивът на Русия може да има фатално значение за изхода на войната

0
Може да бъде подготвен плацдарм за подход към Киев
Може да бъде подготвен плацдарм за подход към Киев

Може да бъде подготвен плацдарм за подход към Киев

Забавянето на американската военна помощ беше фатално и няма как да не се отрази на бъдещия ход на войната в Украйна. То даде възможност на Русия да се дооборудва, да мобилизира средства и да направи пробиви на фронта. Напредъкът им през миналата седмица може да има изключително голямо значение за изхода на войната. Превземането на Харков ще има огромно психологическо значение за Украйна. Това заяви бившият началник на разузнаването ген. Димо Гяуров в студиото на „Твоят ден” по NOVA.

Според него би могло да бъде предотвратено снабдяването на украинските войски с военна помощ, както и да попаднат в "чувал". "Може да бъде подготвен плацдарм за подход към Киев, но не това е целта на Москва. Цели се да се достигне линията по поречието на Днепър и да се разтегне фронта, за да се направи нов пробив в южното направление", смята той. Генералът предположи, че за смяната на Шойгу решаващ може да бил фактът, че е задържан негов заместник за корупция.

"Путин иска да икономизира войната и отбранителната промишленост, това доказва с предложението на новия министър", отбеляза той.

По думите му посещението на Блинкен е било тайно подготвяно и е нормално да е неизвестно за широката общественост. "Нямаше как да отиде по-рано в Киев, защото визитата му нямаше да изглежда добре преди американската помощ да бъде гласувана. САЩ изкараха част от въоръжението от собствените си резерви, а елементите от пакета ще ги заместят", заяви ген. Гяуров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    7
    Путин Хуйло
    Пробивът на Русия ще има фатално значение за моята анална девственост!
  • 6
    6
    русенец
    Извадка от Уикипедия: Полковник (11 март 1997) Генерал-майор с 1 звезда (26 февруари 1999) Генерал-майор с 2 звезди (7 юли 2000) ... Бах мааму, добра кариера за един адвокат. Значи е генерал-лейтенант.
  • 6
    5
    Гражданин
    До 2.Пита се дали въпросният Димо Гяуров въобще беше ходил в казармата или си го хареса една президентша/бивша/.Няма ли малко срам или си е рафиниран гьонсурат.
  • 5
    4
    до 2 от друг о.з
    Много си неинформиран. Направиха генерал едно тъпо седесарче, Димчо се казваше или нещо подобно. Голям ташак беше, но нейсе. Добре, че го НАЗНАЧИХА ( а не произведоха) в чин генерал-майор, да има буквички пред името и да се подвизава в де що телевизия намери , в качеството си на експерт-всичколог. Изобщо от СДС се започна да се плодим на генерали, професори, експерти и всякаква друга безполезна паплач.
  • 5
    3
    Читател
    Няма държава като България, с повече професори и генерали на глава от населението. Професорски титли и генералски лампази, се купуваха и купуват като зарзават в плод зеленчук.Преди доста години,представителите на дивия преход у нас,са предоставили огромна сума за времето, на един от най влиятелните и меркантилни субекти,за да купят генералски пагони на техен съмишленик, който да ги защитава от най високо място когато се наложи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари