ГДБОП разкри серийна измама с клиенти на мобилен оператор

0
Трима служители са разследвани за присвояване на имущество чрез подправени документи
Трима служители са разследвани за присвояване на имущество чрез подправени документи

Трима служители са разследвани за присвояване на имущество чрез подправени документи

Специализирана полицейска операция за разкриване на длъжностно присвояване в големи размери е проведена от служители на ГДБОП на 17 май на територията София и Ихтиман. Акцията, реализирана съвместно със служители на Окръжния следствен отдел при Софийска окръжна прокуратура, е осъществена под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на оперативно-издирвателната дейност и в процеса на разследването е установено, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговското дружество и неговите клиенти - договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложения към тях и др. До момента е установено, че в продължение на две години те са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и моторни превозни средства, използвани от тримата, както и при извършени лични обиски, е иззето голямо количество различни видове смарт устройства - мобилни телефони, таблети, лаптопи, слушалки.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари