Газов котлон се взриви в къща в Две могили

1
Експлозията е срутила стена
Експлозията е срутила стена Снимка: БГНЕС / Архив

Три сигнала са наложили намесата на екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе през изминалото денонощие.

Вчера в 10:37 часа екип на Районната служба ПБЗН в гр. Две могили с един автомобил е изпратен по сигнал за пожар в къща в града. При пристигане на адреса пожарникарите са установили, че инцидентът е възникнал вследствие на техническа повреда в газов котлон, имало е изтичане на газ, получил се е взрив, но горене не е имало.

Наложило се екипът да премахне полусрутена стена, за има достъп до помещението. Пострадали хора няма. Нанесени са щети.

За времето от 15:44 до 18:35 часа екип на РСПБЗН-Ветово се е отзовал на сигнал за запалени сухи треви в гр. Сеново. Пожарът е загасен с около 5000 литра вода на площ около 13100 кв. м. Няма щети.

В 17:47 часа вчера вечерта е постъпил сигнал за пожар в гараж в село Червена вода, възникнал в резултат на природно явление - паднала мълния. За гасене на адреса е изпратен екипна Втора РСПБЗН. Огнеборците са изгасили горенето с около тон вода на площ от около 20 кв. м. При инцидента няма пострадали хора, но в резултат на пожара са нанесени щети на имущество в гаража. Намесата на огнеборците е спасила долепена до гаража къща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари