Гърция е най-бедната страна в ЕС след България

0
Дебати по вот на недоверие срещу Кириакос Мицотакис
Дебати по вот на недоверие срещу Кириакос Мицотакис

Дебати по вот на недоверие срещу Кириакос Мицотакис

Продължават дебатите в парламента в Атина по вота на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис. За първи път консерваторите са в "обяснителен режим" срещу обединената цяла опозиция, коментират анализатори.

Обсъждат се теми от различни сектори - от опити да се прикрият виновните политически лица за железопътната катастрофа, която преди година отне живота на 57 души, до констатация на Евростат, че Гърция е най-бедната страна в ЕС след България, предаде БНР.

Евродепутатът Йоргос Кирцос заяви: "Имаме вторият най-нисък брутен вътрешен продукт на глава от населението. Това е жестоката истина на официалната статистика".

Лидерът на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА призова премиера да подаде оставка и следващите предсрочни избори дори да се проведат с международни наблюдатели, защото опозицията няма доверие в правителството.

Остри са критиките от страна на опозицията и за състоянието на здравеопазването и образованието.

Гласуването на вота на недоверие ще е късно тази вечер. Не се очаква правителството да падне, защото управляващите консерватори имат мнозинство в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Анонимен
    Имаме вторият най-нисък брутен вътрешен продукт на глава от населението. Това е жестоката истина на официалната статистика".........Ясноооо ние имаме ,пък първия най нисък БВП.....и сме по СТЪКМИСТИКА след вас ,а по РЕАЛИСТИКА.....мнооого след вас!Добре че сме с изкуствено напомпаните заплати на полицаи,учители,театрали ,държ.администрация,НОЙ,НАП ,и някой друг политически кебап,че НЕРЕАЛНАТА НИ СТАТИСТИКА да покаже реално още по голия ни зад.ик!
  • 1
    7
    N/A
    ахахаха :Д каква е тая глупава статия :Д толкова са зле, че се избиват да ходят в Турция,България, Албания и искат да стават граждани на тия държави :Д Пълно е с гърци по границите да знаете :Д
  • 1
    6
    Гражданин
    Да исприварим и Германия и други . Ас предлагам да ги стигнем и Дани не ги Исприварваме Що ли Щото ще ни видят скъсания задник ....
  • 6
    5
    Балканеца
    Дават им ги, защото им се полагат по закон. За проблемите на Гърция не е виновна толкова еврозоната, колкото неразумното харчене на големи дефицити, финансирани със заеми. Но ако ни набутат в еврозоната, проблемите с рекордните дългове на някои държави стават и наш проблем. Официално нямаме ангажименти да ги плащаме, но реално като част от еврозоната ставаме съгаранти за тях.
  • 11
    4
    мнение
    Бедни, бедни, ама по-добре си живеят от нас. Пък техните пенсионери хем получават по- големи пенсии, хем по празниците им дават я цяла пенсия, я половина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари