Гълъб Донев: Задължени сме да намалим с 10% въглеродните емисии, за нас е неприемливо

0
"За нас това не е приемливо и настояваме пред ЕК този поет от предходното правителство ангажимент да бъде отсрочен във времето“, заяви служебният премиер
"За нас това не е приемливо и настояваме пред ЕК този поет от предходното правителство ангажимент да бъде отсрочен във времето“, заяви служебният премиер Снимка: БГНЕС

"За нас това не е приемливо и настояваме пред ЕК този поет от предходното правителство ангажимент да бъде отсрочен във времето“, заяви служебният премиер

България настоява пред Европейската комисия за отсрочка на 10% намаляване на вредните емисии. Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев в Карлово, където пристигна за честванията на 175-тата годишнина от рождението на Христо Ботев, предаде bTV.

„Ние сме в постоянен контакт с различните служби на Европейската комисия. Имаме възможност да предоговорим някои от параметрите в плана заложен от предходното правителство, ако това се възприеме от Европейската комисия естествено, тъй като планът ни задължава да намалим с 10% въглеродните емисии. За нас това не е приемливо и настояваме пред Европейската комисия този поет от предходното правителство ангажимент да бъде отсрочен във времето“, заяви той.

Служебният премиер Гълъб Донев допълни, че носи своята отговорност пред българските граждани и родната икономка, затова се опитва да направи всичко по силите си. Не пое ангажимент за някакъв срок, но беше категоричен, че се работи по въпроса. Стана ясно също така, че в съвсем скоро правителството ще внесе енергийна стратегия за развитие на електроенергията в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Sтанко
    Колега, давай, драскай тъпи коментари, че Мутрофанката няма да ни даде жълти копейки да плюем по всички фороми тъпи опорки! Умните хора явно разбраха, че не гнусните сащници от ЕС и НАТО се разпадат, а нашата леобима Теротусия утива при СССР, а нашео леобим лидер Владолф Путлер ше ляга до сифилистика в мавдзилея! Плача!
  • 2
    1
    Ей, вразумете се и мислете!
    Ебете му майката на този €врогейски съюз, бе! Той е пред РАЗПАДАНЕ! Тия техни „изисквания“ не са за да ни е добре на нас, а да им е добре на собствениците на крупните корпорации и чифутите-милиардери от FED! За това ви налагат €врото и цифровите пари (CBDC - Central Bank Digital Currency), системата за тотален контрол „социален кредитен рейтинг“, „ваксинационния статус“, „въглеродните емисии“, „климатичните промени“, „устойчивото им развитие“, и LGBT-ценностите си ! Проумейте го накрая!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари