Френски вирусолог: Еволюционният потенциал на COVID-19 е изчерпан, превръща се в обикновен сезонен вирус

0
Тези вируси причиняват настинки или леки форми на инфекциозни заболявания
Тези вируси причиняват настинки или леки форми на инфекциозни заболявания

Тези вируси причиняват настинки или леки форми на инфекциозни заболявания

Членът на Научния съвет на Франция, вирусологът Бруно Лина, заяви в четвъртък на 4 март по Franceinfo, че „еволюционният потенциал“ на вируса Covid-19 е на път да бъде изчерпан, съобщава Le Figaro, цитиран от агенция Фокус.

Когато стигне до този край, той ще се върне в редиците на обичайните сезонни вируси, които причиняват настинки или леки форми на инфекциозни заболявания“, каза специалистът.

Според Лина имунитетът „след инфекция и след ваксинация“ започва да влияе на вируса. „Ако иска да продължи да се разпространява в човешката популация, трябва да се адаптира и да се развива. И точно това прави сега“, казва вирусологът, визирайки появата на нови щамове.

Френският научен съветник вирусолог Бруно Лина заяви в четвъртък на 4 март по Franceinfo, че "еволюционният потенциал" на вируса Covid-19 е на път да бъде завършен, съобщава Le Figaro. "Когато стигне до този край, той ще се върне в редиците на обичайните сезонни вируси, които причиняват настинки или леки форми на инфекциозни заболявания," - каза специалистът.

Според Лина имунитетът „след инфекция и след ваксинация“ започва да влияе на вируса. „Ако иска да продължи да се разпространява в човешката популация, трябва да се адаптира и да се развива. И точно това прави сега “, казва вирусологът, позовавайки се на появата на нови възможности.

„Може би сме във фаза, в която този вирус е завършил своята еволюция и сега наближаваме края на пандемичната фаза, за да се върнем към фазата на незабележима циркулация“, предположи експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари