Финландски изтребители ще патрулират над България

0
Те са част от противовъздушната отбрана на НАТО
Те са част от противовъздушната отбрана на НАТО

Те са част от противовъздушната отбрана на НАТО

Военновъздушните сили на Финландия ще участват в противовъздушната отбрана на НАТО в България, Румъния и Черно море, се казва в съобщение за медиите на министъра на отбраната на Финландия Анти Хекянен.

Следващата година Финландия ще участва в т.нар. мисии на НАТО в мирно време с един кораб на военноморските сили и с максимум 8 изтребителя F/A-18 Hornet на военновъздушните сили.

"Активното участие на съюзниците в съвместните отбранителни задачи на НАТО в мирно време е сигнал за единство и засилва възпирането", казва Хекянен пред финските медии, предаде БГНЕС.

"Участието трябва да се разглежда като част от нормалната работа на една съюзническа държава, при която военните ресурси се използват за възпиране и защита на алианса. Ние носим собствената си отговорност за общата отбрана и възпирането в цялата зона на съюза."

Държавният съвет ще представи на парламента доклад за участието на Финландия в съвместните отбранителни задачи на НАТО в мирно време през февруари.

Задачите включват въздушно наблюдение и въоръжени патрулни полети под ръководството на интегрираната противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО, съобщават от Министерството на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Гражданин
    Какво направихте маскари с нашата Авиация .Къде са самолетите от Америка парите потънаха някъде сега ще ни пазили разни Абе чужда ръка сърбел не чеше . Съсипахте я тая страна всичко строено с нашия труд пръснахте и окрадохте .
  • 9
    3
    русенец
    На снимката са МиГ-21, самолет на 69 години и все още един от най-бързите изтребители в света. На въоръжение е в много страни, но не и във Финландия.
  • 6
    2
    Някойчо
    А досега кой патрулираше в небето над България? И вчера, когато беше слънчево, видях белите черти в небето ни, в посока Букурещ-Пловдив?
  • 10
    1
    до къде я докарахме
    Срам и позор, държава на по-малко от 200г ще пази небето на "непобедима" България...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари