Филм на МГ „Баба Тонка“ ще вземе участие в националния конкурс за късометражно кино

1
„Медальонът“ на Математическа гимназия е сред филмите на събитието
„Медальонът“ на Математическа гимназия е сред филмите на събитието

„Медальонът“ на Математическа гимназия е сред филмите на събитието

Десет филма, създадени от ученици, ще бъдат представени по време на второто издание на националния конкурс за късометражно кино „Ученически кинофест Стара Загора“. Конкурсът ще се проведе утре, 16 юни, в Културен център „Стара Загора“ с начален час 18:00 часа.

Организатори са Международен младежки център (ММЦ) и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР), подкрепени от община Стара Загора. Участие в надпреварата са взели ученици на възраст от 14 до 19 години от цяла България, които са изпратили своите ленти на тема „Покажи ми…“ до 1 май т. г. Компетентно жури е оценило всички пристигнали 30 ленти и е определило 10 от тях, които ще са част от конкурсната програма.

Селекцията и изборът на победителите ще бъдат осъществени въз основа на сюжет, режисура, сценарий, актьорска игра, качество на аудио и видео заснемане. В рамките на ученическия кинофест работи и младежко жури, съставено от участници в клубовете по кинорежисура, сценаристика и актьорско майсторство към ЦПЛР и клуб „Филмарите“ към ММЦ, за да бъдат определени и поощрителни награди.

„Медальонът“ на Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе е сред филмите на събитието.

Жури ще определи и носителите на призовете за най-добър филм, за най-добра женска роля, за най-добра мъжка роля, за най-добър сценарий, за най-добър режисьор, за най-добро операторско майсторство, за най-добре представил се филм или участник от Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари